to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:31 | 06.04.2017

πηγή: stokokkino.gr

Κοινωνία

Ανδρ. Νεφελούδης: Μειώθηκε η μερική απασχόληση και η μαύρη εργασία, λυσσάνε αυτοί που επενδύουν στην καταστροφή

Πέρα από τις 170.000 νέες θέσεις εργασίας, κατά 38.000 περισσότερες από τις απώλειες του Μαρτίου, μειώθηκε κατά σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες η μερική απασχόληση και η ανασφάλιστη εργασία, είπε ο γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας «στο Κόκκινο» και το Στάθη Σχινά


Στην δημιουργία θέσεων εργασίας τον Μάρτιο καταγράφηκε η καλύτερη επίδοση για το συγκεκριμένο μήνα από το 2001, με 38.000 περισσότερες νέες θέσεις σε σχέση με τις απώλειες, είπε ο κ.Νεφελούδης, καθώς συνολικά δημιουργήθηκαν σε ένα μήνα 170.000 θέσεις.

Αυτές οι επιδόσεις είναι που «κάνουν να λυσσάνε αυτοί που επενδύουν στην καταστροφή ... φανταστείτε να τελειώσει η διαπραγμάτευση και να κλείσει η αξιολόγηση, τι άλμα θα κάνει η ελληνική οικονομία και μάλιστα με τα χαρακτηριστικά που επιδιώκει η κυβέρνηση της Αριστεράς», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη σημαντικότερο, κατά τον ίδιο, είναι ότι πλέον βελτιώνεται ποιοτικά η αγορά εργασίας, καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι στη δημιουργία νέων θέσεων η μερική απασχόληση τον Φεβρουάριο υποχώρησε στο 50,86%, από 53,5% τον Φεβρουάριο. «Πάμε σε ισοσκέλιση, είναι η πρώτη φορά» το τελευταίο διάστημα, όπως υπογράμμισε.

Οι εξορμήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας την ίδια ώρα, αποδίδουν καρπούς στην πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας, που σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις έχει υποχωρήσει στο 13,5%, όταν τον Μάιο του 2016 υπολογιζόταν στο 16,5% και τον Μάρτιο του 2015 στο 19,5%, προσέθεσε ο κ.Νεφελούδης.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, εξάλλου, καυτηρίασε τα συνεχή δημοσιεύματα που προκαλούν πανικό στους εργαζόμενους για εργασιακά θέματα με τα αναληθή στοιχεία που παραθέτουν.

Αναφερόμενος εξάλλου στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης, όπου τα εργασιακά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης κυρίως με το ΔΝΤ, ο κ. Νεφελούδης εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι η πρώτη που θα επανακατοχυρώσει τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις ... θα τις επαναφέρει όπως πρέπει με την επικυριαρχία των κλαδικών».

Στο μέτωπο των ομαδικών απολύσεων η κυβέρνηση, κατά τον ίδιο, εμμένει στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, που δεν αναφέρεται καθόλου στο όριο (σήμερα στο 5%) και ζητάει να επάρχει δημόσια αρχή που δίνει διοικητικές εγκρίσεις, με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)