to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:28 | 01.06.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Ανδρ. Νεφελούδης: Εξετάζεται παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζόμενων του ΔΟΛ

Σε πλήρη κινητοποίηση είναι το νομικό επιτελείο του υπουργείου Εργασίας ώστε να είναι παρόν στη διαδικασία της μεταβίβασης του ΔΟΛ στον Β. Μαρινάκη, για την προστασία των εργαζόμενων και των οφειλών προς αυτούς, ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Εξετάζονται και οι εξελίξεις στον Πήγασο, ενώ για άλλες περιπτώσεις προβλημάτων σε ΜΜΕ, τα χέρια του υπουργείου είναι «δεμένα» λόγω της έλλειψης αιτημάτων για παρέμβαση και πραγματοποίηση τριμερών συναντήσεων.


«Για εμάς το θέμα παραμένει ανοικτό, έχουμε διαχειριστεί αρκετές υποθέσεις που έγινε προσπάθεια να μην θεωρηθούν μεταβίβαση ή διαδοχή κατά την μεταβολή της ιδιοκτησίας μίας επιχείρησης», είπε ο κ. Νεφελούδης, ενώ όπως προσέθεσε «ήδη έχω δώσει εντολή, έχω μιλήσει με τις υπηρεσίες και με νομικούς συμβούλους του υπουργείου, για να δούμε ακριβώς σε ποιο πεδίο μπορούμε να πιαστούμε για να τεκμηριώσουμε τη μεταβίβαση και τη διαδοχή, πιστεύω ως το μεσημέρι να έχουμε συγκεκριμένη αντίληψη γι' αυτό».
 
Διαβεβαίωσε επίσης ότι «σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Θα είναι παρόν σε αυτή τη διαδικασία, στην κατεύθυνση που έχουμε πάντα, της προστασίας των εργαζόμενων και όλων των οφειλών απέναντι σε αυτούς».

Ο κ. Νεφελούδης υπενθύμισε ότι δυστυχώς, με βάση τα συστήματα που «έχουν εισαχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, πριν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση, όλο αυτό το "ωραίο" νομικό κατασκεύασμα, οι εργαζόμενοι είναι οι τελευταίοι» και η ηγεσία του υπουργείου επεξεργάζεται τις νομικές παραμέτρους, προκειμένου να είναι «πολύ σοβαρά τεκμηριωμένοι ... να έχουμε νομικά εργαλεία για υποστηρίξουμε τη θέση των εργαζόμενων και όσον αφορά τα δεδουλευμένα και όσον αφορά τη συνέχιση της εργασιακής τους σχέσης».
 
Εξετάζεται και το θέμα του Πηγάσου

Το υπουργείο Εργασίας μαζί με τα συνδικαλιστικά όργανα εξετάζει επίσης την υπόθεση του Πήγασου και την φήμη ότι οι τράπεζες πάνε για καταγγελία των δανείων, ανέφερε επίσης ο ίδιος, τονίζοντας ότι στο παρελθόν «έχουμε υπογράψει μαζί με την εκπροσώπηση της εργοδοσίας και τους εργαζόμενους και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ένα πλαίσιο πολιτικών που θα ασκηθούν όσο διαρκεί όλη αυτή η διαδικασία με τον Πήγασο ... σκεφτόμαστε να το επαναβεβαιώσουμε, θα δούμε πώς θα το χειριστούμε ... είναι πολύ νωρίς, δεν ξέρουμε εάν αυτή η φήμη ισχύει».

Η διαμεσολάβηση πετυχαίνει, αλλά χρειάζεται αίτημα

«Μία δεύτερη πολύ ουσιαστική πλευρά είναι η προσπάθεια διαμεσολάβησης, για να μπει μία τάξη στη διαδικασία, να έρθει ο εργοδότης, να πει "έχω ένα πλάνο καταβολής των δεδουλευμένων τέτοιο", να συμφωνήσουμε σε ένα πλαίσιο και να μπορεί να ελέγχεται και από τους εργαζόμενους», στις περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα στις επιχειρήσεις που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα στα ΜΜΕ, είπε επίσης ο κ. Νεφελούφης.
 
«Δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει, δεν έχουν γίνει τριμερείς, δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα και από το νόμο δεν είναι εύκολο να προκαλέσουμε εμείς τριμερή συνάντηση», όπως σημείωσε.

Η διαδικασία της διαμεσολάβησης έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική, καθώς «έχουμε κάνει 400 περίπου τριμερείς συναντήσεις, από τότε που αναλάβαμε μέχρι σήμερα και το 80% έχει επιτυχία», τόνισε ο ίδιος, αλλά «με το χώρο του Τύπου έχουμε μία δυσκολία λόγω και των ιδιαιτεροτήτων του».
 

Ακούστε στο Κόκκινο

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)