to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 05.11.2016

Πολιτική

Ανδ. Ξανθός: Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του πολιτικού ήθους στη χώρα

«Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε ένα μοντέλο πελατειακό, ένα μοντέλο που στηριζόταν στη συναλλαγή της εξουσίας με τον πολίτη και να δημιουργήσομε συνθήκες αξιοκρατίας, δικαιοσύνης, διαφάνειας και εντιμότητας στη χώρα».


Η αλλαγή του πολιτικού ήθους στη χώρα αποτελεί βασικό στόχο της κυβέρνησης δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας. Στο περιθώριο παγκρήτιου ιατρικού συνεδρίου μια ημέρα μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο Ανδ. Ξανθός με δήλωση του αναφέρθηκε στους στόχους και τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης λέγοντας:

«Ο στόχος παραμένει σταθερός. Είναι να μπορέσουμε από την μια να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις της χώρας απέναντι στους δανειστές και ταυτόχρονα να προωθήσουμε παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν την κοινωνία, δικαιότερης κατανομής των βαρών και ενίσχυσης ορισμένων τομέων που έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την κοινωνική συνοχή όπως είναι η δημόσια περίθαλψη, η δημόσια παιδεία, το κοινωνικό κράτος.

Ταυτόχρονα πρέπει να προχωρήσουμε σε σοβαρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η δημόσια διοίκηση, η αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς στο κράτος και συνολικά η αλλαγή του πολιτικού ήθους στη χώρα.

Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε ένα μοντέλο πελατειακό, ένα μοντέλο που στηριζόταν στη συναλλαγή της εξουσίας με τον πολίτη και να δημιουργήσομε συνθήκες αξιοκρατίας, δικαιοσύνης, διαφάνειας και εντιμότητας στη χώρα».

Παράλληλα ο κ Ξανθός χαρακτηρίζει τιμητική την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του και επισημαίνει ότι βασικός γνώμονας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης. Οπως χαρακτηριστικά είπε: «Είναι τιμητική η εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Συνεχίζομαι μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό σε αυτό το πολύ κρίσιμο πόστο«.

»Θα προσπαθήσομε με συνέπεια να υλοποιήσομε τη βασική μας στόχευση που είναι η προτεραιότητα στη δημόσια περίθαλψη, αναδιοργάνωση του συστήματος με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα, ανακούφιση από την πολύ μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που έχουν υποστεί οι πολίτες και κάλυψη των αναγκών των πολιτών με ισότιμο τρόπο, με καθολικότητα, χωρίς αποκλεισμούς , με διασφαλισμένη την πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών με ποιότητα υπηρεσιών».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)