to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:39 | 10.05.2017

πηγή: stokokkino.gr

Οικονομία

Ανδ. Νεφελούδης: Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ ανοίγει ξανά τα εργοστάσια

Η επαναλειτουργία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας είναι η δεύτερη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης μετά την υπόθεση Μαρινόπουλου, δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Κυριάκο Μαντούβαλο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, τονίζοντας ότι «παλέψαμε πολύ για να γίνει»


Όπως ανέφερε ο κ. Νεφελούδης, «Είναι μεγάλη επιτυχία γιατί και οι όροι της επαναλειτουργίας των εργοστασίων της ΕΝΚΛΩ είναι πολύ σημαντικοί», ενώ τόνισε ότι «η λύση προέκυψε από τον αγώνα των εργαζομένων».
 
Ο γ.γ του υπ. Εργασίας σημείωσε ότι έγινε μια παρέμβαση του νέου επενδύτη για να αναλάβει το σύνολο των εργοστασίων της ΕΝΚΛΩ. Μέσα στις προϋποθέσεις υπάρχει μια συμφωνία του επενδύτη με τους εργαζόμενους, ενώ το επιχειρησιακό σχέδιο είναι από κοινού συμφωνημένο με τους εργαζόμενους.
 
Παράλληλα, προβλέπεται ότι θα απασχοληθούν και οι 330 εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ, καθώς και ότι οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν κατά 20% στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Τέλος, υπάρχει η πρόβλεψη το 2022 να γίνουν 665 οι εργαζόμενοι στην εταιρεία.
 
Αποδεικνύεται το πώς αντιλαμβανόμαστε την παραγωγική ανασυγκρότηση αυτής της χώρας, ανέφερε ο κ. Νεφελούδης τονίζοντας πως «πρέπει οι εργαζόμενοι να σκεφτούν πως αν δεν ήταν η κυβέρνηση της Αριστεράς ούτε η υπόθεση Μαρινόπουλος - Σκλαβενίτης θα είχε λυθεί, ούτε η υπόθεση της ΕΝΚΛΩ».
 
«Έχουμε σκύψει πάνω στα προβλήματα, έχουμε τη δική μας αντίληψη για την προστασία και ενίσχυση της εργασίας και της ανασυγκρότησης της χώρας» κατέληξε ο γ.γ του υπ. Εργασίας.
 
Ακούστε εδώ τι δήλωσε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» ο Γιάννης Μουσουλίδης, μέλος της ομάδας εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)