to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 14.05.2019

Πολιτική

Ανδ. Νεφελούδης: Εργασιακό Μεσαίωνα υπό τη σκέπη του ΣΕΒ θέλει ο Μητσοτάκης (ηχητικό)

«Όλη αυτή η ακραία, νεοφιλελεύθερη πολιτική, έχει συντριβεί στην Ελλάδα, κοινωνικά και πολιτικά. Εφαρμόστηκε το 2012-2013, δημιούργησε 1,5 εκατομμύρια άνεργους, ορυμαγδό κλειστών επιχειρήσεων … και θέλουν να την επαναφέρουν, από την αρχή»


Οι θέσεις του ΣΕΒ για τις απολύσεις και τις αποζημιώσεις είναι θέσεις και της ΝΔ, υπό την σκέπη του ΣΕΒ είναι ο εργασιακός Μεσαίωνας που επιφυλάσσει για τον κόσμο της εργασίας ο Μητσοτάκης, είπε ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Η θέση του ΣΕΒ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που μεταξύ άλλων καθιερώνει διαδικασία αιτιολόγησης απόλυσης «είναι αναμενόμενη, νομίζω είναι θέση και της Νέας Δημοκρατίας και του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών … απελευθέρωση απολύσεων, μείωση αποζημίωσης, κτλ. … ο εργασιακός Μεσαίωνας που επιφυλάσσει για τον κόσμο της εργασίας ο Μητσοτάκης είναι υπό την σκέπη του ΣΕΒ, είναι δεδομένο», είπε ο κ. Νεφελούδης.

Εκτίμησε ότι «οι σοβαρές επιχειρήσεις δεν συμμερίζονται καθόλου στην πράξη τις απόψεις του ΣΕΒ και αυτών των ακραίων κύκλων. Ο ΣΕΒ αυτή την στιγμή δεν εκφράζει το “υγιώς επιχειρείν”, υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις που λειτουργούν εντελώς διαφορετικά, επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό», ενώ θύμισε ότι τα χρόνια των μνημονίων «έχουμε έτσι κι αλλιώς πετσόκομμα των αποζημιώσεων για απόλυση».

«Όλη αυτή η ακραία, νεοφιλελεύθερη πολιτική, έχει συντριβεί στην Ελλάδα, κοινωνικά και πολιτικά. Εφαρμόστηκε το 2012-2013, δημιούργησε 1,5 εκατομμύρια άνεργους, ορυμαγδό κλειστών επιχειρήσεων … και θέλουν να την επαναφέρουν, από την αρχή», τόνισε ο ίδιος.

Για τις προτάσεις του αρχηγού της ΝΔ περί επταημέρου, ο κ. Νεφελούδης είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και όλη αυτή η συν αυτώ παρέα, Βρούτσης κτλ., δεν έχουν αντιληφθεί ότι … το οκτάωρο, δεν θεσπίστηκε τυχαία, επειδή κάποιοι έκαναν αγώνες στην Αμερική του καπιταλισμού, αλλά αυτές είναι οι ώρες εργασίας που αντέχει ο ανθρώπινος οργανισμός, είναι στοιχειώδη αυτά τα πράγματα, άντε μία ώρα υπερωρίας ή δύο την ημέρα. Γι’ αυτό υπάρχει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας που αξιολογεί αυτά τα δεδομένα και αδειοδοτεί για παραπάνω υπερωρίες και πόσες».

Άλλες χώρες μειώνουν το ωράριο εργασίας χωρίς να μειώνουν τους μισθούς … εξελιγμένες, προοδευτικές κοινωνίες που επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, όχι αυτά τα απίστευτα υβρίδια του φασισμού όπως ο Κουρτς και ο Όρμπαν.

«Αυτά μπορεί να τα εισηγείται κάποιος που είτε δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του είτε είναι εντελώς άσχετος», είπε ο κ. Νεφελούδης, σημειώνοντας για τον κ. Βρούτση ότι ως πρώην υπουργός Εργασίας θα έπρεπε να ξέρει ότι «ποτέ υπουργός Εργασίας δεν εγκρίνει επιχειρησιακή σύμβαση, κλαδικές επεκτείνει. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)