to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:17 | 20.12.2019

Κοινωνία

Αναβολή για τις 15 Μαΐου έλαβαν οι 9 συλληφθέντες στο Κουκάκι - Νέο βίντεο από την εισβολή της αστυνομίας

Σάλος από τη βίαιη παραβίαση του οικιακού ασύλου, τον πυροβολισμό με την… ελαστική μπάλα και την κατάχρηση βίας από την ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι. Στις 15 Μαΐου 2020 θα δικαστούν οι εννέα συλληφθέντες.


Αναβολή ζήτησαν και έλαβαν οι εννέα συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο μετά τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι. Το αίτημα υποβλήθηκε προκειμένου οι δικηγόροι τους να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Η εκδίκαση της υπόθεσής τους πάει για τις 15 Μαΐου 2020, στο A' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων βρέθηκαν οι οκτώ κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι τους. Απουσίαζε η κοπέλα που δέχθηκε την «ελαστική μπάλα» καθώς νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ελπίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δ. Ινδαρές: Ταυτίζομαι με τη νομιμότητα - Διασύρουν την οικογένειά μου (βίντεο)

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τη διενέργεια κατεπείγουσας προκακτικής εξέτασης, μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία στη διάρκεια των επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

   Η παραγγελία του εισαγγελέα προς τον λειτουργό που θα αναλάβει την έρευνα, είναι «να συγκεντρώσει και να μελετήσει όλα τα στοιχεία με στόχο την διακρίβωση τυχόν αδικημάτων εκ μέρους των αστυνομικών, ανάμεσα στα οποία και αυτό της σωματικής βλάβη»ς.

   Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η «διαρροή» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στο ίδιο τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠ, πως κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στο Κουκάκι «βρίσκονταν τρεις εισαγγελείς που ήταν παρόντες στις κατ΄οίκον έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σύμφωνα με τον νόμο»....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ιδού το έργο Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη» (φωτογραφίες - ηχητικό)

Βίντεο ντοκουμέντο της Εφ. Συν από την εισβολή της αστυνομίας

Το άσπρο - μαύρο επιχείρησε να κάνει χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και πολλά κυβερνητικά στελέχη. Τα ντοκουμέντα όμως από μαρτυρίες, καταγγελίες, ιατρικές καταχωρήσεις και από βίντεο δεν αφήνουν τον παραμικρό ενδοιασμό για τις απροκάλυπτα βίαιες αυταρχικές αστυνομικές μεθόδους.

Η «Εφ.Συν.» εξασφάλισε και παρουσιάζει ένα συγκλονιστικό βίντεο - ντοκουμέντο με την εισβολή της αστυνομίας σε κατειλημμένο κτίριο επί της οδού Ματρόζου, πλησίον της οικίας της οικογένειας Ινδαρέ.


Στο οπτικοακουστικό υλικό φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια των αστυνομικών να εισβάλλουν στην κατάληψη κάνοντας χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και τροχού προκειμένου να παραβιάσουν την πόρτα.

Στη κεντρική φωτογραφία βλέπουμε τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων (από την ταράτσα του κατειλημμένου κτιρίου) να ορμούν στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ. Τα γεγονότα που ακολούθησαν προκάλεσαν σάλο με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας να διατάσσει τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες για αστυνομική βία ενώ ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Λάσπη αντί για συγνώμη από την κυβέρνηση

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναπαράγει, μέσα σε λίγες γραμμές, όλη την λάσπη των fake news κατά της Αριστεράς από την εποχή Σαμαρά μέχρι σήμερα, υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν καταδικάζει ακραίες πράξεις βίας, αλλά και πως έχει σιωπήσει ακόμα και μπροστά σε περιστατικά όπως δολοφονικές επιθέσεις, φτάνοντας να αναφερθεί μέχρι και στους νεκρούς της Μαρφίν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρούσε έτσι να απαντήσει σε μήνυμα του Αλ. Τσίπρα για τα γεγονότα στο Κουκάκι.

Απάντηση Χαρίτση: «Ο Στ. Πέτσας, αντί να ζητήσει συγνώμη από τον Δ. Ινδαρέ, καταφεύγει στο ψέμα και τον διχασμό»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελικά παράγει περισσότερη πολιτική χυδαιότητα από όση μπορεί να καταναλώσει ακόμη και η ακροδεξιά πτέρυγά της», διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Πέτσα, ο οποίος «αντί να ζητήσει συγνώμη από τον κ. Ινδαρέ, την οικογένειά του και την ελληνική κοινωνία, καταφεύγει στο ψέμα και τον διχασμό».

Γ. Ραγκούσης: Είναι ψεύτες Μητσοτάκης, Χρυσοχοϊδης όταν λένε ότι δεν ασκήθηκε βία

Ξεπερνάει κάθε όριο αθλιότητας και συκοφαντίας αυτό που συνεχίζει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοϊδης με τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν ανομία που περιλήφθησαν στην χθεσινή ανακοίνωση που δεν είχε καν τη δύναμη να την υπογράψει ο ίδιος, αλλά την υπογράφει ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε στο Open, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη , Γιάννης Ραγκούσης.

«Εμείς θέλουμε μια σύννομη Αστυνομία. Θέλουμε μια Αστυνομία που να κινείται στο πλαίσιο του Συντάγματος και του νόμου» αυτή είναι η διαφορά μας με τους Μητσοτάκη – Χρυσοχοϊδη.

Στον αντίλογο που του έθεσε ο δημοσιογράφος για το ότι τα ΜΑΤ δρούσαν επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι δεν γίνεται να κατηγορείται ο ΣΥΡΙΖΑ και για τα δύο από την μια ότι δήθεν είναι υπέρ της ανομίας και ταυτόχρονα ότι τάχα ότι όταν ήταν κυβέρνηση, κυβερνούσαν τα ΜΑΤ.

«Δεν θα συνηθίσουμε την αστυνομική βαρβαρότητα»

Μήνυμα κατά της αστυνομικής αγριότητας έστειλαν με συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Πέμπτης. «Για να μην γίνει συνήθεια η εικόνα μιας αστυνομικής μπότας στο πρόσωπο ενός ανθρώπου...», το εύστοχο σύνθημα στο πανό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα πλακάτ καλούν τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη» να παραιτηθεί μετά το κρεσέντο αστυνομικής τρομοκρατίας που περιελάμβανε ακόμα και χρήση πλαστικών βολίδων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)