to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αναβολή δίκης δύο χρυσαυγιτών για τις επιθέσεις στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά

Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ο δικηγόρος των χρυσαυγιτών επικαλέστηκε κώλυμα και πήρε αναβολή.


Αναβλήθηκε για τις 3 Μαρτίου 2016 η δίκη των δύο χρυσαυγιτών που κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε μαθητές-μέλη της ΚΝΕ και απεργούς εργάτες της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ», έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, στις 7 Νοέμβρη του 2012. Η δίκη επρόκειτο να γίνει χθες στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ο δικηγόρος των χρυσαυγιτών επικαλέστηκε κώλυμα και πήρε αναβολή.

Οι δύο χρυσαυγίτες κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη σχολής καράτε κι έναν προπονητή καράτε, που κατηγορούνται ότι στις 7 Νοέμβρη του 2012, έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, προπηλάκισαν, απείλησαν και χτύπησαν μαθητές-μέλη της ΚΝΕ, οι οποίοι πραγματοποιούσαν εξόρμηση για συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Οπλισμένοι με ρόπαλα και μαχαίρια επιτέθηκαν στα παιδιά, αλλά σε βοήθεια των μελών της ΚΝΕ προσέτρεξαν απεργοί εργάτες από την «ΑΓΝΟ» που συμμετείχαν στην περιφρούρηση της απεργίας στο εργοστάσιο. Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν κι εναντίον τους, αλλά οι εργαζόμενοι κατάφεραν και τους πήραν τα ρόπαλα για να τους τρέψουν τελικά σε φυγή.

Ας σημειωθεί ότι η υπόθεση αυτή, περιλαμβάνεται στις 32 υποθέσεις που σχετίζονται με τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης και έχουν διαβιβασθεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)