to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αναβλήθηκε ο περίπατος της NASA

Η NASA ανέβαλε για τη Δευτέρα προς την Τρίτη το δεύτερο διαστημικό περίπατο με τον οποίο πρόκειται να συνεχιστεί η επισκευή του συστήματος ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).


Η αναβολή κρίθηκε αναγκαία μετά την ανακάλυψη ενός προβλήματος στην στολή του ενός από τους δύο αστροναύτες που έκαναν τον διαστημικό περίπατο με επιτυχία το Σάββατο.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε την απόφαση αργά το Σάββατο λέγοντας ότι ήταν πιθανώς ένα πρόβλημα διαρροής νερού στη στολή του αστροναύτη Ρικ Μαστράτσιο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα με τη διαστημική στολή δεν έχει καμία σχέση με τη διαρροή που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο στις άλλες διαστημικές στολές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της τότε τροχιακής εξόδου των αστροναυτών που βρίσκονταν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η NASA διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ αυτού του νέου προβλήματος και της διαρροής νερού, που συνέβη στο διαστημικό κράνος που χρησιμοποιούσε στις 16 Ιουλίου ο Ιταλός αστροναύτης Λούκα Παρμιτάνο του Ευρωπαικού Οργανισμού Διαστήματος. Ο Ιταλός αστροναύτης αναγκάστηκε τότε λόγω των συνθηκών να επιστρέψει στο σταθμό έκτακτης ανάγκης .

Οι Αμερικανοί αστροναύτες Ρικ Μαστράτσιο και Μάικ Χόπκινς πραγματοποίησαν ένα τροχιακό περίπατο πέντε ωρών και 29 λεπτών το Σάββατο κατά τη διάρκεια του οποίου αφαίρεσαν μια ελαττωματική αντλία αμμωνίας σε ένα από τα δύο κυκλώματα ψύξης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Θα πρέπει κανονικά να εγκαταστήσουν τη νέα αντλία την Τρίτη.

tags: NASA

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)