to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 07.12.2017

Κοινωνία

Αναβλήθηκε για τις 31 Ιανουαρίου η δίκη του Κώστα Πελετίδη

Η δίκη είχε οριστεί να γίνει σήμερα και ήταν η τελευταία στην σειρά υπόθεση για να εκδικαστεί. Το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της για τις 31 Ιανουαρίου 2018.


Αναβλήθηκε η σημερινή δίκη του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, που αφορούσε τη μη παράδοση, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για επανέλεγχο των ατομικών φακέλων 324 εργαζομένων στον δήμο, το 2014. Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 31 Ιανουαρίου του 2018.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η μη παράδοση των ατομικών φακέλων «συνέβαλε στο να μην προχωρήσουν απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο Πατρέων» ενώ όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, «η δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στον δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα».

Ο κ. Πελετίδης προσήλθε στο δικαστήριο συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά και εργαζόμενους του δήμου, ενώ στον χώρο βρίσκονταν και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση εκείνη, όπου η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά (με υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη), είχε ζητήσει από τον Δήμο της Πάτρας και τον Κώστα Πελετίδη, τους φακέλους των υπαλλήλων του, έτσι ώστε να προχωρήσει στην αξιολόγησή τους και με βάση αυτή να έβγαζε στην ανεργία 324 άτομα σε πρώτη φάση.

Ο Κώστας Πελετίδης και η δημοτική αρχή της Πάτρας είχαν αρνηθεί να παραδώσουν τους φακέλους και ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, είχε υποβάλει μήνυση στον δήμαρχο και στον Δήμο.

 Αναβλήθηκε η δίκη του Κώστα Πελετίδη για τις 31 Ιανουαρίου

Σημειώνουμε ότι πρόσφατα, σε αντίστοιχη δίκη για το ίδιο "αδίκημα", με κατηγορούμενους τους Δημάρχους Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, η δικαστική απόφαση, με σκεπτικό βασισμένο στη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, ήταν (ομόφωνα) αθωωτική.

Όπως είχε επισημάνει τότε το left.gr, στο άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, που ψηφίστηκε φέτος το καλοκαίρι στη Βουλή υπό τον τίτλο: “Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.). Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας. Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις”, προβλέπεται η «παύση πειθαρχικών και ποινικών διώξεων δημοτικών υπαλλήλων και αρμοδίων προς διορισμό οργάνων των ΟΤΑ για μη χορήγηση στοιχείων εργαζομένων»

 Αναβλήθηκε η δίκη του Κώστα Πελετίδη για τις 31 Ιανουαρίου

(με πληροφορίες και φωτογραφίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, left.gr, patrastimes)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)