to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 02.11.2018

Κοινωνία

Αναβαθμίζεται ο ηλεκτροφωτισμός στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Ψηφίστηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η εγκατάσταση νέων αυτόνομων φωτοβολταϊκών σωμάτων φωτισμού στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».


Συγκεκριμένα, όπως αναλυτικά αναφέρει η δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη Ιλίου» σε ανακοίνωσή της, εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Α.Σ.Δ.Α. και του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβάλλοντος και Εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης», για την υλοποίηση της προμήθειας – τοποθέτησης για το έργο με τίτλο:

«Εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών σωμάτων φωτισμού στο πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 249.860 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η απόφαση πάρθηκε ύστερα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Σπύρου Τζόκα.

Η ψήφιση της εν λόγω σύμβασης, αποτελεί μία ακόμη θετική εξέλιξη για το μέλλον του Πάρκου και έρχεται ως συνέχεια ανάλογων αποφάσεων του τελευταίου διαστήματος (σταθερή χρηματοδότηση του Πάρκου, έκτακτες χρηματοδοτήσεις για συγκεκριμένα έργα στο Πάρκο, εγκατάσταση νέων κάδων, παγκακιών και ξύλινων τραπεζιών για τους επισκέπτες του Πάρκου, το ζήτημα της έλλειψης νερού στις λίμνες του Πάρκου που βαίνει προς διευθέτηση με τη χρήση νέων σύγχρονων μεθόδων κτλ).

Συν τοις άλλοις, ο επιπλέον φωτισμός που αναμένεται να εγκατασταθεί σύντομα, θα βελτιώσει συνολικά την εικόνα του Πάρκου, θα διευκολύνει περαιτέρω τους συμπολίτες μας όταν το επισκέπτονται, θα βοηθήσει να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά όταν βαδίζουν στα μονοπάτια του Πάρκου.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που το Πάρκο ήταν αφημένο κυριολεκτικά στην τύχη του, σιγά σιγά δημιουργείται μια νέα ελπιδοφόρα κατάσταση, ένα νέο Πάρκο.

Εκεί που υπήρχε ένα Πάρκο ερείπιο, μέρα τη μέρα γεννάται ένα νέο μητροπολιτικό Πάρκο, που θα αποτελέσει σύντομα σημείο αναφοράς για όλη την Αττική.

Οι κατεστραμμένες λάμπες και η σκουριά που δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην λειτουργία του Πάρκου, αφήνουν τη θέση τους σε σύγχρονα συστήματα φωτισμού με φωτοβολταϊκά.

«Είναι φανερό, ότι μέρα τη μέρα γίνονται σημαντικά βήματα. Αυτό είναι κάτι που αντιλαμβάνονται οι πολίτες που στηρίζουν αυτή τη νέα προσπάθεια. Για ένα καλύτερο μέλλον για το Πάρκο και για την πόλη μας», τονίζει η «Αλληλέγγυα Πόλη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)