to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 18.07.2013

Αναβάλλεται η εξόρυξη χρυσού στη Ελλάδα: Μια «μικρή νίκη» με πολύ μεγάλη σημασία

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Ν.Ε. ΕΒΡΟΥ


Η σημερινή είδηση ήλθε από τα κεντρικά γραφεία της EL DORADO (που έχει στην ιδιοκτησία της τα «Χρυσωρυχεία Θράκης» και την «Ελληνικός Χρυσός») στο Βανκούβερ του Καναδά: Με μια λιτή ανακοίνωσή της η εταιρία ανακοίνωσε ότι … «αναβάλλει την εξόρυξη χρυσού στη Ελλάδα (Σκουριές Χαλκιδικής και Πέραμα Εβρου) και την Ρουμανία τουλάχιστον για ένα χρόνο και καθυστερεί την επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία λόγω της πτώσης της τιμής του χρυσού και ταυτόχρονα μειώνει το ύψος του επενδυτικού της προγράμματος στην Ελλάδα».

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια πρώτη μικρή αλλά πολύ σημαντική νίκη του κοινού αγώνα των πολιτών της Βορείου Ελλάδας από τον Έβρο έως την Χαλκιδική εναντίον εκείνων που θέλουν να λεηλατήσουν το παρόν και το μέλλον των περιοχών, να καταστρέψουν την υγεία των κατοίκων , τις οποιεσδήποτε αναπτυξιακές προοπτικές και το περιβάλλον.

Γιατί κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η καθοριστική , η βασική αιτία για την «υποχώρηση» και «αναδίπλωση» των χρυσοθήρων είναι ο ανυποχώρητος, αποφασιστικός και δίκαιος αγώνας για δώδεκα και πλέον χρόνια των πολιτών και των φορέων που αντιτίθενται σ’ αυτές τις καταστροφικές πολιτικές.

Αποτελεί ταυτόχρονα ακόμη μια αποτυχία της σημερινής μνημονιακής συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και προσωπικά του κ. ΣΑΜΑΡΑ που για να κρατήσει τους χρυσοθήρες με κάθε τρόπο και να κάμψει το φρόνημα των πολιτών ξεπέρασε κάθε όριο αυταρχισμού και απειλών, ποινικοποίησε τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής, κατηγόρησε και προφυλάκισε άδικα πολίτες για κακουργηματικά αδικήματα . τρομοκράτησε οικογένειες , μαθητές και ανήλικα παιδιά.

Το αβίαστο συμπέρασμα που επίσης βγαίνει είναι ότι όλες οι νίκες του λαού σε κάθε επιβουλή των επιλογών του , μικρές και μεγάλες, πραγματώνονται με την απαραίτητη αγωνιστική και κινηματική δράση των πολιτών. Αυτή η συνεχής αγωνιστική κινητοποίηση των πολιτών θα φέρει την τελική νίκη σε όλα τα μέτωπα: Σήμερα στην απόκρουση των πολιτικών των ανθρωποθυσιών που κυνικά εφαρμόζονται από τους ντόπιους υπηρέτες των δανειστών και αύριο στην δημοκρατική ανατροπή αυτών των πολιτικών και εκείνων που τις εφαρμόζουν. 

Διαβάστε επίσης:

"Αναβολή" των επενδύσεών της στην Χαλκιδική ανακοίνωσε η Ελντοράντο Γκολντ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)