to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 06.01.2014

Πολιτική

Με παρέμβαση Σαμαρά για να μη χαλάσει η φιέστα: Αναβάλλεται η επίσκεψη της Επιτροπής που ερευνά τη δράση της Τρόικας

Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας, με παρέμβαση Σαμαρά, η επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικας. Προσπάθεια κάλυψης του Αντ. Σαμαρά από τον Μ. Σουλτς με δήλωση εκπροσώπου του το βράδυ της Δευτέρας 6/1. Εξηγήσεις από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ζητά η Γκάμπι Τσίμερ από την Ευρωομάδα της Αριστεράς.


Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας (;), η επίσκεψη στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, που ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικα, μετά από παρέμβαση του έλληνα πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, εκπρόσωπος του Μάρτιν Σουλτς, προέδρου της Ευρωβουλής, διαβεβαίωσε ότι την απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης έλαβε ο ίδιος ο Μ. Σουλτς, χωρίς παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια κάλυψης του Αντ. Σαμαρά.  Για θεσμικές ευθύνες του Μ. Σουλτς, αν ισχύουν τα αναφερόμενα, κάνει λόγο ο Ν. Χουντής σε παρέμβασή του το πρωί της Τρίτης στο Κόκκινο 105,5 ο Ν. Χουντής.

Υπενθυμίζεται πως σε ενημερωτικό μήνυμα της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αναφερόταν ξεκάθαρα ότι «Ο πρόεδρος Σουλτς και ο πρωθυπουργός Σαμαράς, έχουν αποφασίσει ότι η επίσκεψη της αντιπροσωπείας θα πρέπει να αναβληθεί» - δημιουργώντας ποικίλα ερωτηματικά.

Την Τετάρτη ετοιμάζεται στο Ζάππειο η σχετική «πανηγυρική» έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρ. Ένωση την οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αξιοποιήσει επικοινωνιακά στο έπακρο για να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας.

Κι αυτό, παρά τα πολλαπλά εμπόδια που έχει μπροστά της ενόψει της νέας επίσκεψης της Τρόικα (διαβάστε σχετικά και για την αυριανή προγραμματισμένη συνάντηση των δύο μνημονιακών εταίρων:  Στην ατζέντα η επάνοδος της Τρόικας και το 25άρι στα νοσοκομεία: Την Τρίτη η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου)

Με αφορμή την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η παρουσία στην Αθήνα της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ερευνά τα πεπραγμένα της Τρόικα, θα χαλούσε τις φιέστες που ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα χαλούσε τις φιέστες του λεγόμενου success story του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα.

Η παρουσία της Επιτροπής θα έδινε την ευκαιρία να ακουστούν ξανά τα ερωτήματα για τις τεράστιες ευθύνες όσων μας έβαλαν στα δεσμά των συνεχών μνημονίων και όσων χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό ως πειραματόζωο μιας νεοφιλελεύθερης και αυταρχικής Ευρώπης. Ό,τι προσπάθειες και αν κάνουν, όμως, δεν μπορούν να αποφύγουν τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αποφύγουν την οργή του ελληνικού λαού».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σχολίασε σχετικά πως η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και ο Σαμαράς αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκμεταλλευτεί την ελληνική προεδρία της χώρας στην Ε.Ε.

 Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη, ο Σαμαράς δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Απογοητευτικό και ανεπαρκές έναυσμα στην Προεδρία της Ελλάδας στην Ε.Ε. χαρακτηρίζει την απόφαση η ευρωομάδα της αριστεράς (GUE/NLG) με την Γκάμπι Τσίμερ να ζητά εξηγήσεις από τον Μάρτιν Σουλτς

Απάντηση Χουντή στον Κεδίκογλου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)