to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 07.11.2019

Κοινωνία

Ανατριχίλα: Μαθητές στα Γιαννιτσά μιμούνται τις ξενοφοβικές διαμαρτυρίες

To δηλητήριο του ρατσισμού, στη διάχυση του οποίου συμβάλλει το κυβερνών κόμμα και μερίδα των ΜΜΕ, εξαπλώνεται και σε μαθητές που διαδηλώνουν κατά των «λαθρομεταναστών»...


Πορεία με ρατσιστικά συνθήματα κατά των προσφύγων που βρίσκονται στην περιοχή πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης μαθητές από τα ΕΠΑΛ Γιαννιτσών. Οι μαθητές κρατώντας πανό, φώναξαν συνθήματα όπως το σοκαριστικό «έξω από τα σχολεία οι λαθρομετανάστες» και τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Όπως αναφέρει το pellamou.gr, μαθητές του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών πραγματοποιούν κατάληψη για την αντίθεση τους στην παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή, ενώ έχουν κλείσει τις πόρτες του σχολείου με ξενοφονικό πανό που γράφει «Απελάστε τους λαθραίους μετανάστες».

Η ανατριχιαστική και άκρως ανησυχητική αυτή παρέμβαση αποτελεί συνέπεια της καλλιέργειας ρατσιστικού και εθνικιστικού λόγου, στην οποία έχει συμβάλει ιδιαίτερα η ΝΔ, νομιμοποιώντας τον κανιβαλισμό που βλέπουμε να ξετυλίγεται γύρω μας.

Θυμίζουμε ενδεικτικά ότι, βουλευτές της ΝΔ (Κυρανάκης, Πλεύρης κ.α.) επικρότησαν κάποιους ανεγκέφαλους σαδιστές στα Διαβατά που επιχειρούν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος δυστυχισμένων ανθρώπων, την ώρα που έγινε γνωστό ότι κάποιοι άλλοι φασίστες στη Θεσσαλονίκη χαράκωσαν ένα προσφυγόπουλο που έκανε το «λάθος» να πάει στο σχολείο του.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός, παρά την σχετική έκκληση του Αλ. Τσίπρα, σιωπά και συνεχίζει να χαϊδεύει τα ακραία στοιχεία στο εσωτερικό του κόμματός του. Άλλωστε, ο ίδιος τους παρείχε πρόσφατα «κάλυψη», μιλώντας για «εισβολείς»...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)