to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:02 | 26.08.2019

πηγή: Η Αυγή

Κοινωνία

ΕΔΕ για την ανατριχιαστική δήλωση Μπαλάσκα: Αποκάλεσε «σκουπίδια» τους ανθρώπους στα Εξάρχεια (βίντεο)

"Σκόνη" οι πρόσφυγες και "σκουπίδια" οι καταληψίες για τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρο Μπαλάσκα - ΕΔΕ διέταξε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ενώ ενημέρωσε την Εισαγγελία Αθηνών


Με «σκουπίδια» παρομοίασε τους ανθρώπους που βρίσκονται στα Εξάρχεια χωρίς να προσδιορίζει αρχικά ποιους ακριβώς εννοεί όταν αναφέρεται στην «ξεκαθάριση των Εξαρχείων» ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας» είπε επί λέξει στο ΣΚΑΙ ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας καλούμενος να σχολιάσει την σημερινή «έφοδο» όπως πανηγύριζε ΣΚΑΙ και κυβέρνηση στα Εξάρχεια.

Παρόλο που οι δημοσιογράφοι της εκπομπής προσπάθησαν να του δώσουν την δυνατότητα να ανακαλέσει εκείνος επέμεινε στις άκρως ρατσιστικές και απάνθρωπες αυτές δηλώσεις:

- "Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;" ρώτησε η δημοσιογράφος

- "Όχι τους ανθρώπους;" και πρόσθεσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ

Ωστόσο ο κ. Μπαλάσκας συνέχισε:

- "Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ».

Η ανατριχιαστική δήλωση ενδεικτική της αντίληψης που έχουν ορισμένοι στην Αστυνομία που μάλιστα χαιρέτισαν θριαμβολογώντας την δημαρχία του Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος θα σταθεί αρωγός τους στην προσπάθειά αυτή όπως είπαν.

Ο νέος δήμαρχος Αθήνας και η ηγεσία της Αστυνομίας, αν δεν συμμερίζονται αυτές τις απαράδεκτες απόψεις τουλάχιστον θα πρέπει να τις καταδικάσουν για να διαβεβαιώσουν τους πολίτες ότι πραγματικά έχουν ως σκοπό την τήρηση της τάξης και όχι το κυνήγι ανυπεράσπιστων ανθρώπων.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ανακοίνώθηκε ότι «με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκε η Εισαγγελία Αθηνών, σχετικά με δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή (26-08-2019) αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης».

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής ρητορικής της ΝΔ η απαράδεκτη δήλωση Μπαλάσκα

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Δευτέρας 26/8:

«Η σημερινή επιχείρηση στα Εξάρχεια καταδεικνύει ότι στη λογική της ΝΔ η ασφάλεια ταυτίζεται μονοσήμαντα με την αστυνομοκρατία.

Οι σκηνές των οικογενειών με τα μικρά παιδιά να στοιβάζονται σε αστυνομικές κλούβες συνιστούν ντροπή για τη δημοκρατία.

Το επικοινωνιακό πυροτέχνημα που παρακολουθήσαμε δεν απαντά στο κύριο αίτημα των πολιτών: τη σύγκρουση με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Σε ότι αφορά δε την απαράδεκτη και ρατσιστική δήλωση του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αποτέλεσμα της αντιπροσφυγικής ρητορικής της ΝΔ κατά το διάστημα της προσφυγικής κρίσης, η οποία παραμένει κυρίαρχη και στην κυβέρνηση που έχει σχηματίσει το κόμμα του κ. Μητσοτάκη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)