to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:04 | 21.01.2014

Κοινωνία

Ανατολική Αττική: Χωρίς δασκάλους και καθηγητές τα σχολεία - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Παιδείας (φωτογραφίες)

Χωρίς δάσκαλο παραμένουν 22 τάξεις, 90 τα κενά σε καθηγητές. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας


Μιλά στο ρ/σ "στο Κόκκινο" ο Κώστας Τουλγαρίδης, πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής.

«Λευκό διήμερο» αποχής πραγματοποιούν από σήμερα δάσκαλοι, μαθητές και γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο πόρτο Ράφτη, στο οποίο εκτός των κενών δεν υπάρχει δασκάλα στην Τετάρτη τάξη Δημοτικού. Μαζί με άλλα σχολεία που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

"Στην Ανατολική Αττική 22 τάξεις παραμένουν χωρίς δάσκαλο ενώ τα κενά των καθηγητών φτάνουν τα 90" όπως δηλώνει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Ανατολικής Αττικής, Κώστας Τουλγαρίδης.

Την ίδια στιγμή στην Κρήτη σε κατάληψη τελούν τρία δημοτικά σχολεία, τα οποία υπολειτουργούν καθώς δεν υπάρχουν δάσκαλοι. (Στο Κόκκινο)

Η διεκδίκηση είναι μάθημα αξιοπρέπειας! 

Σήμερα παιδιά, γονείς και δάσκαλοι της Αν. Αττικής απαίτησαν δασκάλους για τα σχολεία τους στο Υπουργείο Παιδεία. Τα παιδιά άφησαν γράμματα στην πόρτα του Υπουργείου και τραγούδησαν στον Αρβανιτόπουλο: "Ποιος δεν μου στέλνει δάσκαλό να τον καταχεριάσω και σε πηγάδι σκοτεινό εκεί να τον εθάψω". Αντιπροσωπεία γονέων και δασκάλων πέρασε μέσα στο Υπουργείο, μετά πολλών κόπων, όπου οι εκπρόσωποι του υπουργού τους ενημέρωσαν ότι θα δώσουν απάντηση σε δύο μέρες. Σε δύο μέρες έχουν συνέλευση όλα τα σχολεία της Αν. Αττικής για κλιμάκωση του αγώνα! (μαρτυρία και φωτογραφίες της Ελευθερίας Ψυχογιού, χρήστριας του facebook)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)