to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 20.05.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Aναταράξεις στο ΚΙΝΑΛ για την ψηφοφορία στη συνεπιμέλεια - «Ανταρσία» Λοβέρδου

Αναταραχή στην κομματική συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ για τη συνεπιμέλεια - Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε γνωστό ότι θα είναι απών, ενώ αποστάσεις από την επίσημη θέση κράτησε κι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.


Aναταράξεις και στο ΚΙΝΑΛ προκαλεί το νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια τέκνων που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. Η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να καταγραφούν οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών έχει προκαλέσει ήδη τριγμούς στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε γνωστό ότι θα είναι απών από την ψηφοφορία, ενώ αποστάσεις από την επίσημη θέση κράτησε κι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Για την ακρίβεια δεν θα συμμετάσχει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, στην ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας και το τεκμήριο του χρόνου επικοινωνίας.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το βήμα της Ολομέλειας ανέφερε ότι: «σεβόμενος τις εσωκομματικές διαδικασίες, θεωρώ ότι η συνεπιμέλεια πρέπει να προχωρήσει». Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, πάντως δεν αναμένεται να «σπάσει» την κομματική γραμμή της καταψήφισης από θέμα αρχής του.

Ο κ. Λοβέρδος έχει ενημερώσει το κόμμα του, από την περασμένη Δευτέρα, ότι -ως βουλευτής που έχει θέσει εμφατικά το ζήτημα της συνεπιμέλειας από το 2016- κρίνει πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης κινείται σε βελτιωτική κατεύθυνση.

Αναφορικά με την ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει επισημάνει πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει πως δεν θα συμμετέχει σε ονομαστικές ψηφοφορίες εάν δεν αρθούν τα μέτρα προστασίας στο Κοινοβούλιο για τον κορωνοϊό.

Συνεπώς, σήμερα δεν θα πρέπει το προεδρείο να κάνει αποδεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην ονομαστική.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως και άλλοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής έχουν ζητήσει να αφεθούν ελεύθεροι στην κρίση τους επί των διατάξεων του νομοσχεδίου και να μην κινηθούν στο πνεύμα της κομματικής πειθαρχίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)