to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 30.01.2019

πηγή: Tvxs.gr

Πολιτική

Αναταράξεις στη ΝΔ με φόντο τις «εθνικιστικές υστερίες»

Συνεχίζεται η ένταση στους κόλπους της ΝΔ με φόντο την σφοδρή σύγκρουση δύο τάσεων, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αφήνει αιχμές εναντίον του Νίκου Δένδια


Συνεχίζεται η ένταση στους κόλπους της ΝΔ με φόντο την σφοδρή σύγκρουση δύο τάσεων, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να αφήνει αιχμές εναντίον του Νίκου Δένδια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου το κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, οι δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ που χαρακτήρισε «ατυχή» τα όσα είχε αναφέρει ο Νίκος Δένδιας ότι η κεντροδεξιά γραμμή του κόμματος δεν εκφράστηκε από όλες τις ομιλίες «γαλάζιων» βουλευτών στη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα» είπε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης στον ραδιοσταθμό παραπολιτικά.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την οργή του Νίκου Δένδια που με ανάρτηση του στο twitter ζήτησε ουσιαστικά από τον γραμματέα του κόμματος να ανασκευάσει.   

«Ατυχής στιγμή στην πραγματικότητα και ανακόλουθη του ρόλου του είναι η δήλωση του κ. Αυγενάκη». 

Ο γραμματέας της ΝΔ έσπευσε από την πλευρά του, πάλι μέσω twitter, να τα «μαζέψει» γράφοντας σε ανάρτησή του:

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προ ολίγων ημερών ο Νίκος Δένδιας είχε στείλει σαφές μήνυμα σε συνέντευξή του στο εσωτερικό της ΝΔ, αναφέροντας μεταξύ άλλων.«Δεν είμαστε  γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές  κραυγές και λαϊκισμούς.Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια».

Οι εν εν λόγω δηλώσεις είχαν προκαλέσει αμηχανία στην ηγεσία της ΝΔ, ενώ ο ίδιος ο κύριος Δένδιας είχε επιχειρήσει να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις» με νέα δήλωση του, όπου σημείωνε:

«Μετά την έκταση που πήρε η χθεσινή μου συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, επισημαίνω το αυτονόητο. Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη που ιστορικά επεκτείνεται από τις παρυφές της Κεντροαριστεράς μέχρι την εντός του συνταγματικού τόξου Δεξιά. Οσάκις παρέκκλινε συρρικνώθηκε. Εγγύηση ότι το κέντρο βάρους του ιδεολογικού και πολιτικού προσανατολισμού της παράταξης παραμένει σταθερό, επαναλαμβάνω ότι είναι ο Πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συντεταγμένα δίνουμε τη μάχη για να απαλλαγούμε από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Τα λοιπά εκ του πονηρού…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)