to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 27.09.2012

Οικονομία

«Ανασυγκρότηση και όχι αποκρατικοποίηση για ΕΛΤΑ και Ταχυδρομικό ταμιευτήριο »

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πραγματοποίησε την Πέμπτη 20/09/2012 ανοιχτή διαβούλευση σχετικά με τις κρίσιμες εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.


Από μεριάς της Κ.Ο. εισηγήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάντια Βαλαβάνη και Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη συζήτηση συντόνισε ο βουλευτής Δημήτρης Γελαλής και παρέμβαση έκαναν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Θανάσης Πετράκος. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στο Τ.Τ. και στα ΕΛΤΑ, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Τ.Τ., εκπρόσωποι σωματείων των ενστόλων, μέλη του ΔΣ της ΟΤΟΕ και του ΕΚΑ, του ΤΣΜΕΔΕ, της Τράπεζας Αττικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και εκπρόσωποι φορέων καταναλωτών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε υπήρξε γενική συμφωνία για την ανάγκη ενωτικού και αποτελεσματικού μετώπου για να περιφρουρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Τ.Τ., σύμφωνα με όλα τα στοιχεία της καλύτερης τράπεζας πριν το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, και των ΕΛΤΑ, επιχείρησης στρατηγικής σημασίας για τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, στο πλαίσιο εφαρμογής ενός σχεδίου ολόπλευρης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Οι εκπρόσωποι της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν την υποστήριξη τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Τ.Τ. και στα ΕΛΤΑ για την ματαίωση των σχεδίων χαριστικής παραχώρησης του  Τ.Τ. στα πρότυπα της Αγροτικής Τράπεζας, για την άμεση και αυτοτελή ανακεφαλαιοποίηση του, όπως συνέβη ήδη με τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες, για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ και για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των Τ.Τ και ΕΛΤΑ ως δημόσιων συνεργαζόμενων επιχειρήσεων με ένα νέο αναπτυξιακό – κοινωνικό και περιφερειακό ρόλο. Υπογράμμισαν, επίσης,  τον αναντικατάστατο ρόλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο πλαίσιο ενός εθνικοποιημένου τραπεζικού συστήματος και τον αντίστοιχο ρόλο των ΕΛΤΑ ως επιχείρησης στρατηγικής σημασίας στις μεταφορές και επικοινωνίες, με υπογράμμιση της ανάγκης της πιο στενής συνεργασίας και αλληλοσύνδεσης τους ως δημόσιων επιχειρήσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)