to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:21 | 28.11.2018

Κοινωνία

Αναστολή της αδιανόητης απόφασης: Στο σπίτι της η 53χρονη καθαρίστρια

Αναστέλλεται η απόφαση προφυλάκισης της 53χρονης καθαρίστριας σύμφωνα με απόφαση που έλαβε το πρωί της Τετάρτης το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας - Η ίδια δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένη για την απόφαση, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα, και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για το ενδιαφέρον που επέδειξε


Αισιόδοξη έφτασε απόψε στο σπίτι της στον Βόλο η 53χρονη καθαρίστρια που αποφυλακίστηκε μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Λάρισας (το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή της για λόγους υγείας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο).

Η ίδια δήλωσε ότι αισθάνεται δικαιωμένη για την απόφαση, ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που ανέδειξαν το θέμα, και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για το ενδιαφέρον που επέδειξε.

Όπως η ίδια η 53χρονη ανέφερε, τις μέρες στη φυλακή αυτό που αισθανόταν κυρίως, ήταν ότι βρισκόταν πολύ μακριά από την οικογένεια της. Της στοίχισε πολύ η φυλάκιση, δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά πρόσθεσε ότι έπαιρνε δύναμη από τη στήριξη του κόσμου και τις συγκρατούμενες της.

Στόχος της όπως είπε, να συνεχίσει τη φοίτηση στο Γυμνάσιο που ξεκίνησε στη φυλακή και να βρει δουλειά. Τέλος δήλωσε αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).

Χειροκροτήματα και ανακούφιση για την απόφαση

Με χειροκροτήματα υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου να ανασταλεί η ποινή κάθειρξης 10 ετών στην καθαρίστρια που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο.

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα», τόνισε λίγο μετά την αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα, η 53χρονη καθαρίστρια που οδηγήθηκε εκεί γιατί παραποίησε απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας δημοτικού παιδικού σταθμού στο Βόλο.

Η ίδια χαρακτήρισε σοκαριστική την εμπειρία που έζησε αλλά παράλληλα χαρακτήρισε συγκινητική τη συμπαράσταση που εκδηλώθηκε στην περίπτωσή της.

«Μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά από 6 ετών» σημείωσε για να επαναλάβει πως «από εκεί έφυγα 11 χρονών, πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας και από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά. Ερχόταν η πρόνοια στο σπίτι και φοβήθηκα μην μου πάρουν τα παιδιά» όπως είπε για να προσθέσει ότι έκανε ό,τι έκανε για να μην μπουν τα παιδιά της στο ορφανοτροφείο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να δοθεί το αποφυλακιστήριο στην 53χρονη καθαρίστρια έγινε σχετική δεκτή η αίτηση που έκανε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας (το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή της για λόγους υγείας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της στον Άρειο Πάγο).

Η κόρη της 53χρονης ευχαρίστησε σε όλους τους τόνους τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειας και συμπαραστάθηκαν σ' αυτό το δράμα όπως είπε. «Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που είδε ότι ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μητέρας μου. Η μητέρα μου δούλευε όλα αυτά τα χρόνια για εμάς. Ό,τι είμαστε σήμερα, το οφείλουμε σ' αυτή, το οφείλουμε στη μητέρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ικανοποιημένοι, με την απόφαση δηλώνουν ο δικηγόρος της καθαρίστριας, αλλά και η κόρη της.

O δικηγόρος, Γιώργος Σινέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι και ο Άρειος Πάγος θα κάνει δεκτή και την αναίρεση που έχει ασκηθεί. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κατά την άποψη του ίδιου δεν υφίσταται απάτη, καθώς έχει παραγραφεί, αφού τελέσθηκε εν έτη 1997 και δεν είναι δυνατό να τελείται η απάτη δια παραλήψεως» . Μιλώντας για το ζήτημα της πλαστογράφησης, υποστήριξε σε δήλωση του ότι: «H νόθευση εγγράφου αφορούσε το πλαστό πτυχίο, δηλαδή κατηγορήθηκε ότι την 5η δημοτικού την έκανε ΣΤ' δημοτικού, αλλά παρείχε τις υπηρεσίες της. Και κατά την άποψή μου, υπήρξε ισάξια αντιπαροχή στις υπηρεσίες και αυτό δεν επηρέασε την παροχή της υπηρεσίας, καθώς ήταν καθαρίστρια. 'Αρα δεν έπαιζε κανένα ρόλο η 5η ή η ΣΤ' δημοτικού στην παροχή της υπηρεσίας».

Από την πλευρά της, η κόρης της καθαρίστριας, Νίκη Τσιαντάκη, δήλωσε ευχαριστημένη από την απόφαση του δικαστηρίου, αλλά και του κόσμου που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά της, για να προσθέσει πως ανυπομονεί να δει από κοντά τη μητέρα της. «Ήταν αδικία αυτό που έγινε στο πρόσωπο της μαμάς μου, γιατί η μαμά μου δούλευε όλα αυτά τα χρόνια, φρόντιζε την οικογένειά της… κι ότι είμαστε αυτή τη στιγμή τα οφείλουμε στη μαμά μας» είπε μεταξύ άλλων η κόρη της 53χρονης σε δηλώσεις της μετά την απόφαση.

H αδικία που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Η προκλητική απόφαση προκαλέσε οξείες αντιδράσεις για τον απάνθρωπο χαρακτήρα της. Η 53χρονη καθαρίστρια καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε 15 χρόνια κάθειρξη, καθώς κρίθηκε ένοχη τόσο για το αδίκημα της απάτης όσο και για αυτό της πλαστογραφίας, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού Σχολείου (από Ε΄τάξη το έκανε ΣΤ΄ τάξη), προκειμένου να μπορεί να εργαστεί. Κατά τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας αλλά έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και προκλήθηκε «μεγάλη ζημιά», καθώς κατέβαλε στη γυναίκα μεικτές αποδοχές δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Έτσι, η καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση και οδηγήθηκε στις φυλακές της Θήβας για να εκτίσει την ποινή της.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου Δημητρίου είχε ζητήσει να της διαβιβαστεί η επίμαχη απόφαση, προκειμένου να εξετάσει αν πρέπει να αναιρεθεί ή όχι και αν συντρέχουν λόγοι πειθαρχικού ελέγχου των δικαστών που την εξέδωσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)