to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:26 | 27.09.2012

Κοινωνία

Αναστέλλει τη λειτουργία το Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Ως εκ τούτου δεν δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους...


Το οικονομικό αδιέξοδο και η δυσχερής θέση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, οδηγούν σε αναστολή της λειτουργίας του.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Γενική Συνέλευση του πανεπιστημίου, επισημαίνοντας ότι αδυνατεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα σπουδών του.

Την ίδια ώρα, εκφράζεται έντονη διαμαρτυρία προς το υπουργείο Παιδείας για τον μη διορισμό των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ & ΕΤΕΠ που εκκρεμούν εδώ και τρία χρόνια στο Τμήμα, τη μη αποστολή πιστώσεων για συμβασιούχους διδάσκοντες (ΠΔ/407) αλλά και το μικρό αριθμό αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Η απαγόρευση απασχόλησης συμβασιούχων διδασκόντων που καλύπτουν τα τελευταία χρόνια πάγιες διδακτικές ανάγκες του Τμήματος, όπως παραδόσεις υποχρεωτικών μαθημάτων, σεμιναρίων, εποπτεία Σχολικής Πρακτικής Άσκησης και των Πτυχιακών Εργασιών, έχει οδηγήσει το Τμήμα σε αδιέξοδο και σε αδυναμία υλοποίησης του προγράμματος σπουδών του. Ως εκ τούτου δεν δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε τέσσερα χρόνια φοίτησης, πράγμα που «…αποτελεί ανελαστική συμβατική υποχρέωση του Τμήματος και της πολιτείας», σύμφωνα με τη διεύθυνση του συγκεκριμένου Τμήματος.

Η Γενική Συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος διαπιστώνει, ότι «τα προβλήματα στην παρούσα φάση έχουν οξυνθεί και το πρόγραμμα σπουδών του ακαδημαϊκού έτους 2012-13, το οποίο εγκρίθηκε τον Ιούνιο με σημαντικές προσαρμογές και αναπόφευκτες υποχωρήσεις για την υλοποίησή του, δεν μπορεί να υποστεί περαιτέρω μειώσεις χωρίς να φαλκιδευτεί η άρτια εκπαίδευση των μελλοντικών εκπαιδευτικών».


Πηγή: epikaira.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)