to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:31 | 07.06.2021

Κοινωνία

Αναστάτωση στους πολίτες της Πάτρας: Οι φαρμακοποιοί δεν παρέχουν δωρεάν self test από σήμερα

Πράξη έκαναν την απόφασή τους οι φαρμακοποιοί της Πάτρας να μην παρέχουν από σήμερα Δευτέρα 7 Ιουνίου δωρεάν self test - «Η υπομονή μας τελείωσε» δηλώνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας


Να σταματήσουν την δωρεάν διάθεση self test αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα οι φαρμακοποιοί της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας από σήμερα δεν διαθέτει δωρεάν self test, με τον πρόεδρο του Α. Σοφιανόπουλο να δηλώνει «η υπομονή μας εξαντλήθηκε». 

«Γιατί να μη γίνεται από κάποια άλλη υγειονομική μονάδα και θα πρέπει να γίνεται από τα φαρμακεία. Οι συνάδελφοι, λόγω του φόρτου εργασίας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και σε αυτό. Είναι πολλοί, επίσης, που εργάζονται μόνοι τους στο φαρμακείο. Δεν μπορούν άλλο...», καταλήγει ο κ. Σοφιανόπουλος. Αμφιβολίες επικρατούν ανάμεσα και στους ίδιους τους φαρμακοποιούς σχετικά για τον αν η συγκεκριμένη απόφαση έχει νομική βάση ή όχι.

Να σημειωθεί πως σήμερα, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, τρία δωρεάν self test για τον κορωνοϊό θα μπορούν να προμηθευτούν, μέσω των φαρμακείων, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, όμως οι Πατρινοί αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

Άγνωστο είναι τι θα συμβεί εντός της ημέρας , ή αύριο, και εάν θα υπάρξει παρέμβαση των αρχών, καθώς υπάρχει έντονη δυσφορία από τους πολίτες που δεν μπορούν να προσέλθουν στην εργασία τους εφόσον δεν έχουν το αρνητικό τεστ στα χέρια τους.

Ο Α. Βαλτάς, πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), τόνισε στο left.gr, πως υπάρχουν αποθέματα σε self tests στα φαρμακεία, προτρέποντας στην ουσία τους πολίτες να προμηθευτούν από το φαρμακείο τους δωρεάν το self test που δικαιούνται.  Παράλληλα, σημείωσε ότι η συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας μπορεί να πάρει όποια απόφαση επιθυμεί, αλλά όσο υπάρχουν αποθέματα οι πολίτες μπορούν μέχρι και τις 19 Ιουνίου να προμηθευτούν το συγκεκριμένο τεστ δωρεάν. 

tags: self test

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)