to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:29 | 18.03.2013

Πολιτική

Ανασχηματισμός ενόψει....

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται μέσω εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών ο πρωθυπουργός φαίνεται έτοιμος να προχωρήσει σε ανασχηματισμό εντός των επόμενων ημερών και αφού πρώτα συμφωνήσει με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στις μετακινήσεις ή αποπομπές κορυφαίων υπουργών.


Παρελθόν φαίνεται να αποτελεί ο Αντώνης Μανιτάκης από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης. Ερωτηματικό παραμένει αν θα αποχωρήσει οριστικά από την κυβέρνηση ή θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο. Η τελική απόφαση σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» θα ληφθεί μετά από συνεννόηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Φώτη Κουβέλη.

Ως πιθανός αντικαταστάτης του παρουσιάζεται από ορισμένους ο Μ. Βολουδάκης καθώς γνωρίζει καλά τα θέματα του υπουργείου και δεν θα υπάρχει χρόνος, εάν τοποθετηθεί νέο πρόσωπο, να υλοποιήσει τα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Αλλαγή, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, θα υπάρξει και στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τον κ. Λιβιεράτο να δίνει τη θέση του, κατά πάσα πιθανότητα, στον Γ. Μανιάτη. Από το υπουργείο ενδέχεται να αποχωρήσει και ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλαφάτης. Αντιθέτως ο υφυπουργός Μ. Παπαγεωργίου δεν φαίνεται να αντικαθίσταται.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Θ. Τσαυτάρης, εκτός απροόπτου, θα παραμείνει με επιλογή του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ. Εάν αυτό συμβεί, σύμφωνα με το «Έθνος», τότε πιθανώς θα αποχωρήσει από τη θέση του αναπληρωτή ο Μαξ. Χαρακόπουλος. Στο υπουργείο Υγείας ο Ανδρ. Λυκουρέντζος δεν θα συνεχίσει σε αυτό το πόστο, όπως επίσης και η υφυπουργός του Φ. Σκοπούλη.

Ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να αναζητά και τον αντικαταστάτη του Κ. Μουσουρούλη στο υπουργείο Ναυτιλίας, θέση την οποία ενδέχεται να αναλάβει ο Ν. Μηταράκης.

Ερώτημα αποτελεί το τι θα συμβεί με τον  υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, αλλά και τον Αντώνη Ρουπακιώτη για τον οποίο ο πρωθυπουργός φέρεται να δέχεται εισηγήσεις να τον απομακρύνει. Όπως σημειώνεται ωστόσο στο δημοσίευμα μια τέτοια απόφαση απαιτεί και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.

Ικανοποίηση φέρεται να υπάρχει για τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Νίκο Δένδια. Θέμα αντικατάστασης φαίνεται πως έχει τεθεί και για το υπουργείο Απασχόλησης, ωστόσο ο Ι. Βρούτσης δεν πρόκειται να μείνει εκτός κυβερνητικού σχήματος.

Πηγή: alterthess

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)