to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:32 | 10.10.2013

Κοινωνία

Ανασφάλιστοι ακόμη οι διμηνίτες δημοσιογράφοι της «ΔΤ»

Δεν είναι ασφαλισμένοι ακόμη οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην «ΔΤ» η οποία με την τροπολογία για το ψηφιακό μέρισμα, επιχειρείται να αποκτήσει από την κυβέρνηση ρόλο δημόσιας τηλεόρασης που με κοινοτικά και άλλα κονδύλια θα καλύπτει την ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1.1.2014.



Το θέμα της ανασφάλιστης δημοσιογραφικής απασχόλησης, υποχρεώθηκε να παραδεχτεί αρμόδια πηγή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ.

Αύριο το πρωί στις 11 στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ» αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ, θα έχει συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια της EBU κ. ΄Ινγκριντ Ντελτένρ, στην οποία έχει κοινοποιηθεί πριν από πέντε εβδομάδες επιστολή- καταγγελία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) για τις συνθήκες απασχόλησης των δημοσιογράφων και για το « μαύρο στην ΕΡΤ»
που θέλησε να επιβάλει η κυβέρνηση.

Η ομολογία για την ανασφάλιστη ακόμη δημοσιογραφική εργασία που έγινε στο γραφείο της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις για το θέμα από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και την ανακοίνωση του ΣΕΠΕ που υποτίθεται ότι πραγματοποίησε έλεγχο.

Διαψεύδει επίσης τις δηλώσεις του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή, ο οποίος την ίδια ώρα σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής πραγματοποιεί ομιλία εξηγώντας τι είναι είδηση, σε εκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου Λέοντα Καραπαναγιώτη.

Η εκπρόσωπος του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην «ΔΤ» θα κατατεθούν ασφαλιστικές εισφορές μετά από 3 μήνες. Αναφορικά με το γεγονός ότι το υπουργείοΟικονομικών, ως εργοδότης, δεν μπορεί να ασφαλίσει εργαζόμενους του Δημοσίου και πολύ περισσότερο διμηνίτες συμβασιούχους, στα δημοσιογραφικά ταμεία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσει με ποια νομοθεσία και με ποιο εδάφιο του καταστατικού της 1η διεύθυνσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) μπορούν να ασφαλιστούν.


Όταν της επισημάνθηκε ότι το σχετικό ΠΔ αναφέρει ρητά ποιοι εργοδότες ασφαλίζουν ποιους εργαζόμενους φάνηκε να τάχει χαμένα και τραύλιζε κάτι για κείμενες διατάξεις,


Περιορίσθηκε να πει ότι το Ταμείο έδωσε βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και η μισθολογική κατάσταση των επιτυχόντων , με την προϋπηρεσία τους εστάλη από τον ειδικό εκκαθαριστή στο ταμείο, χωρίς να δεσμευθεί ότι υπάρχει αναγγελία πρόσληψης μισθωτού, δεδομένου ότι οι πρώτες συμβάσεις ήδη λήγουν.

Πηγή: matrix24.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)