to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανάσα ζωής για τον Δήμο Ζωγράφου

Οι τοπικές κοινωνίες στους καιρούς που διανύουμε χρειάζεται να δείξουν την εμπιστοσύνη τους σε ανθρώπους προοδευτικούς και δημοκρατικούς, σε ανθρώπους που διακρίνονται για την υπευθυνότητα και την εντιμότητα τους.Οι τοπικές κοινωνίες στους καιρούς που διανύουμε χρειάζεται να δείξουν την εμπιστοσύνη τους σε ανθρώπους προοδευτικούς και δημοκρατικούς, σε ανθρώπους που διακρίνονται για την υπευθυνότητα και την εντιμότητα τους. Οι πολίτες του Δήμου Ζωγράφου, την τετραετία που μας πέρασε, έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην Τίνα Καφατσάκη ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά αλλά και με την εργατικότητα της επιτέλεσε ένα  σημαντικό έργο με εμφανή θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητα των δημοτών. Αγωνιζόμαστε λοιπόν ενάντια στην αμφίβολη αριστεία και στο κοινό μέτωπο που έχουν υψώσει οι υποστηρικτές μιας παρ’ ολίγον δημοκρατίας. Το όραμα για έναν αναβαθμισμένο Δήμο πρέπει να συνεχίσει, ένα όραμα που θα έχει ως κέντρο τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών, έτσι μεταξύ άλλων, προωθούμε ένα μεγάλο έργο πνοής.
Μετά από 40 χρόνια προσπαθειών των κατοίκων και της τοπικής αυτοδιοίκησης η εκπόνηση του σχεδίου για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Γουδή μπαίνει σε δράση. Το πάρκο βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και μεγάλο κομμάτι του αφορά στον Δήμο μας, που έχει ανάγκη από εκτάσεις πρασίνου. Με τη δημιουργία αυτών των εκτάσεων θα βοηθηθεί η αναζωογόνηση του φυσικού περιβάλλοντος - όπου οι κλιματικές αλλαγές το έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό- αλλά αντίστοιχα θα προχωρήσει και η δημιουργία χώρων αναψυχής. Προωθούμε λοιπόν μία πολιτική που αναδεικνύει το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής των πολιτών και κυρίως εκείνων που ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ώστε η αστική βιωσιμότητα να γίνει πραγματικότητα. Δρομολογείται λοιπόν μία θεσμική κατοχύρωση με τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα όπου θα διαχειριστεί και θα συντονίσει τα πολυσύνθετα ζητήματα του Πάρκου, ώστε ο ελεύθερος χώρος να κατανεμηθεί,να οργανωθεί και να αποδοθεί στους πολίτες. Έτσι όλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν μία πράσινη όαση 4000 σχεδόν στρεμμάτων εκ των οποίων τα 1400 βρίσκονται στην καρδιά του Πάρκου. Η καθημερινότητα των πολιτών θα γίνει πιο ανθρώπινη και θα βελτιωθεί η αισθητική της περιοχής.
Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η προσβασιμότητα προς το Πάρκο θα είναι ακόμα πιο εύκολη καθώς θα δημιουργηθούν τρεις νέοι σταθμοί μετρό στον Δήμο Ζωγράφου αλλά και ο ήδη υπάρχων σταθμός στην Κατεχάκη θα συμβάλλει στην εύκολη μετακίνηση από και προς σε αυτό από διάφορες περιοχές. Το αποτέλεσμα θα είναι η δημιουργία ενός όμορφου και κυρίως πράσινου πόλου έλξης των επισκεπτών και των κατοίκων της Αττικής αναπτύσσοντας παράλληλα τον αστικό τουρισμό. Η εικόνα εγκατάλειψης δεν θα υφίσταται πλέον αφού το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
• αναπλάσεις
• φυλασσόμενους χώρους
• πολεοδομικό πλαίσιο που δίνει τέλος στην παράνομη δόμηση
• λειτουργική συνένωση των διαφορετικών εκτάσεων με ενιαίο δίκτυο
• διεκδίκηση των αναγκαίων κονδυλίων από το πράσινο ταμείο
Έτσι δημιουργείται ένα έργο μεγάλης ιστορικής σημασίας όχι μόνο για την δυσκολία που έχει επέλθει στα τόσα χρόνια προσπάθειας για την εκπόνηση του, αλλά και για την ευκαιρία συντήρησης κτισμάτων αρχιτεκτονικής και βιομηχανικής σημασίας εποχής.
Το όραμα για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή παίρνει σάρκα και οστά. Δράττουμε την ευκαιρία να αφήσουμε παρακαταθήκη με θετικό πρόσημο στην βιωσιμότητα της πόλης. Μια ανάσα ζωής έρχεται μετά από δεκαετίες στην πόλη μας και είναι προφανές ότι αυτοί που επιλέγουν να διεκπεραιώσουν τέτοια ζητήματα, είναι εκείνοι που  πραγματικά ενδιαφέρονται να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών μακριά από προσωπικά συμφέροντα και από παλαιοκομματικές τακτικές.
Ευτυχώς δεν είμαστε ίδιοι και οι Ζωγραφιώτες το ξέρουν!
 
 
*Μύττη Γεωργία, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος για τον Δήμο Ζωγράφου, με το Μαζί Για Την Πόλη Μας

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)