to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:26 | 08.07.2016

Κοινωνία

Αναρρωτική άδεια; Απολύεσαι!

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος δανειζόμενου προσωπικού τραπεζικού τομέα, φύλακας της Εθνικής Τράπεζας απολύθηκε με εξώδικη καταγγελία που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή στο σπίτι του, στη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας (!)


Η καταγγελία:

«Πολύ καλός στη δουλειά του» αυτό ήταν το σχόλιο του Αναπληρωτή Διευθυντή Ασφάλειας της Εθνικής Τράπεζας για τον συνάδελφο φύλακα που απολύθηκε με εξώδικη καταγγελία που επιδόθηκε με δικαστικό επιμελητή στο σπίτι του στη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας.

Η εταιρεία - «εργολάβος», μέσω της οποίας εργάζεται – η οποία μας έχει υποχρεώσει να προβούμε σε καταγγελίες στο Υπουργείο Εργασίας για τις πολλές και ποικίλες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίες ή/και καταχρηστικές πρακτικές όσο αφορά το διευθυντικό δικαίωμα, ενοχλείται,  δεν ανέχεται το γεγονός ότι οι συνάδελφοι απευθύνονται πλέον στο Σωματείο για να προστατέψουν τα νόμιμα δικαιώματά τους.

Δεν θα αφήσουμε αναπάντητο το γεγονός ότι απομακρύνεται  συνάδελφος κατά γενική ομολογία, επιμελής και αφοσιωμένος στη δουλειά του, που ο χαρακτήρας του -«έξω καρδιά»- όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι στο κτίριο της Πειραιώς 74: μόνο δύστροπος δεν είναι. Δεν θα επιτρέψουμε  να θεωρείται λόγος απόλυσης οι αναρρωτικές άδειες που χορηγήθηκαν στον συνάδελφο λόγω ατυχήματος με μηχανάκι ή/και ασθένεια με γνωμάτευση ιατρού ΕΟΠΥΥ. Δεν θα επιτρέψουμε να θεωρούνται λόγος απόλυσης  τα – υποτιθέμενα – πολιτικά φρονήματα (!).

Συνάδελφοι, -ισσες,  έχει αποδειχθεί ότι η κοινή και συντονισμένη δράση φέρνει αποτελέσματα. Ας ενωθούμε όλοι σε μία γροθιά για να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμά μας στο αύριο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)