to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 04.06.2018

Κοινωνία

Ανανέωση Πιστοποίησης του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Η Σύμβαση Ανανέωσης Πιστοποίησης του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου υπογράφηκε σήμερα από την Υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη και τον Γενικό Γραμματέα των Ευρωπαϊκών Σχολείων Giancarlo Marcheggiano.


Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα, η Ελλάδα ανέλαβε την Προεδρία των Ευρωπαϊκών Σχολείων, κατά τη διάρκεια τελετής παράδοσης-παραλαβής που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Εσθονίας και της Ισπανίας.

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε, συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας  Marcheggiano, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Beckman, ο Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Κώστας Μπατσίλας, συνεργάτες της Υφυπουργού Παιδείας και ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης & Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό.

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες πριν, η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων συμμετείχε σε σύσκεψη για τα Ευρωπαϊκά Σχολεία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και είχε ως κεντρικό θέμα συζήτησης την αναθεώρηση του μηχανισμού καταμερισμού του κόστους για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στα Ευρωπαϊκά Σχολεία, καθώς και τη συμμετοχή των πιστοποιημένων Ευρωπαϊκών Σχολείων στη χρηματοδότηση του συστήματος.

Η Υφυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης και της ενίσχυσης του συστήματος των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, ως ραχοκοκαλιά της λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Σχολείων. Ωστόσο, σημείωσε ότι θα πρέπει να τεθούν κριτήρια, όροι και προϋποθέσεις αναφορικά με την απόσπαση των εκπαιδευτικών μη φυσικών ομιλητών οι οποίοι διδάσκουν τα υπόλοιπα μαθήματα σε μια από τις γλώσσες «όχημα» (Αγγλική, Γαλλική & Γερμανική), που επιλέγεται από τους μαθητές ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

Όσον αφορά την χρηματοδότηση των Ευρωπαϊκών Σχολείων, η Υφυπουργός εξέφρασε την προθυμία της Ελλάδας να στηρίξει την ανάπτυξη ενός δίκαιου και διαφανούς προτύπου οικονομικής συνεισφοράς των πιστοποιημένων Ευρωπαϊκών Σχολείων και δήλωσε ότι το Υπουργείο αναμένει τις περαιτέρω προτάσεις της αρμόδιας Ομάδας Εργασίας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)