to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:52 | 31.03.2020

Διεθνή

Αναμένοντας το «τσουνάμι» του κορωνοϊού, η Νέα Υόρκη γεμίζει με αυτοσχέδια νοσοκομεία

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ωστόσο προειδοποίησε χθες ότι η Νέα Υόρκη είναι μόνο ο προάγγελος του τι θα επακολουθήσει στη χώρα


Το Σέντραλ Παρκ, στη Νέα Υόρκη, γέμισε χθες, Δευτέρα λευκές τέντες.

Το πλωτό νοσοκομείο Comfort του Αμερικανικού Ναυτικού, με 1.000 κλίνες, έπλευσε μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας και προσδέθηκε σε προβλήτα του Ποταμού Χάντσον.

Το πρώτο προσωρινό νοσοκομείο, με 2.000 κλίνες, είνει επίσης έτοιμο, καθώς η Νέα Υόρκη μετρά ήδη περί τα 66.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 και 1.218 θανάτους. Ξεπερνώντας πλέον την Ιταλία, την Ισπανία και την Κίνα, οι ΗΠΑ έχουν μέχρι στιγμής περισσότερα από 163.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 3.017 θανάτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες ακόμη και για την κορύφωση της πανδημίας. Οι ΗΠΑ «είναι σε πολύ καλή κατάσταση» δήλωσε χθες, αναφερόμενος στην επάρκεια της χώρας σε αναπνευστήρες. Τουλάχιστον 10 εταιρείες κατασκευάζουν αυτή τη στιγμή τις αναπνευστικές συσκευές, οι οποίες παρέχουν οξυγόνο στους πνεύμονες και είναι απαραίτητες σε ασθενείς που νοσούν βαριά από τον νέο κορωνοϊό.  

Το πλοίο «Comfort» δεν θα δέχεται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον Covid-19. Εκεί θα νοσηλεύονται όσοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας άλλων νοσημάτων και εκεί θα διενεργούνται επεμβάσεις, σε μία προσπάθεια να απελευθρωθούν άλλες δομές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η ατμόσφαιρα είναι πολεμική και πρέπει να συνεργαστούμε», τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, ο οποίος υποδέχθηκε μαζί με άλλους αξιωματούχους και απλούς πολίτες το πλοίο.

Η Νέα Υόρκη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ. Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο ωστόσο προειδοποίησε χθες ότι η Νέα Υόρκη είναι μόνο ο προάγγελος του τι θα επακολουθήσει στη χώρα. «Δεν με νοιάζει εάν ζείτε στο Κάνσας, εάν ζείτε στο Τέξας. Δεν υπάρχει Αμερικανός με ανοσία. Αυτό που συμβαίνει στη Νέα Υόρκη δεν είναι ανωμαλία», υπογράμμισε ο Κουόμο προσθέτοντας ότι αναμένεται το «τσουνάμι» του Covid-19.

Καθώς κορυφαίοι λοιμωξιολόγοι στις ΗΠΑ προβλέπουν ότι έως και 200.000 άνθρωποι μπορεί να χάσουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό – και ο ίδιος ο Τραμπ θεωρεί επιτυχία της κυβέρνησής του να διατηρήσει τον αριθμό αυτό κάτω από τις 100.000 – Κουόμο και ντε Μπλάζιο θεσπίζουν ολό και πιο αυστηρές πολιτικές.

Πάει τουλάχιστον μία εβδομάδα που όλοι οι υπάλληλοι που δεν χρειάζεται να πάνε στην εργασία τους δουλεύουν από το σπίτι τους και τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Μια ανατριχιαστική ησυχία απλώνεται στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. 

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από Guardian, BBC, Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)