to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:04 | 27.01.2015

Πολιτική

Aναμενόμενο: Αντίθετοι σε μείωση του ελληνικού χρέους η Ανγκελα Μέρκελ και το CDU

Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε σήμερα ότι είναι αντίθετη σε πιθανό αίτημα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για μείωση του χρέους της χώρας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την έκπληξη της [για ένα τέτοιο αίτημα], όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSAmed.


Η Αθήνα δεν είναι υποχρεωμένη να αποπληρώσει τη βοήθεια μέχρι το 2020 και έχουν συμφωνηθεί χαμηλά επιτόκια, υποστήριξε σε συνάντηση με βουλευτές της ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) σύμφωνα με ορισμένα στελέχη που συμμετείχαν στη συνάντηση. 

Σε κάθε περίπτωση η Γερμανίδα καγκελάριος θα περιμένει τις προτάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, αναφέρει το ANSAmed. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν πιστεύει ότι υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους και σημείωσε ότι η τελευταία δόση από το υφιστάμενο πρόγραμμα δεν έχει καταβληθεί ακόμα στην Ελλάδα. 

Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι τα κεφάλαια θα δοθούν μόνο εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της, αναφέρει το πρακτορείο. 

Το πρακτορείο μεταφέρει επίσης δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο BBC ότι "κανείς δεν πιστεύει πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο". 

"Όχι" από το CDU σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Οι βουλευτές του συντηρητικού κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ δεν θα υποστηρίξουν ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα, δηλώνει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Michael Grosse- Broemer, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

"Δεν θέλουμε η Ελλάδα να αφήσει το ευρώ αλλά λέμε ότι (η Ελλάδα) θα πρέπει να συνεχίσει να σέβεται τους κανόνες", δήλωσε ο Michael Grosse- Broemer σύμφωνα με το πρακτορείο. "Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει στην ανταγωνιστικότητα της. Και είμαστε πρόθυμοι να συνεχίσουμε να παρέχουμε αλληλεγγύη όσο πληρούνται οι προϋποθέσεις σε αντάλλαγμα".

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στη γερμανική Βουλή Volker Kauder δήλωσε ότι δεν φταίει η Γερμανία για το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. 

Σημειώνει ταυτόχρονα ότι κάποια αλλαγή στους όρους της προηγούμενης συμφωνίας θα πρέπει να εγκριθεί από την Κάτω Βουλή (Bundestag). "Χωρίς την έγκριση μας, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Παραμένουμε στο αξίωμα μας: ναι στην αλληλεγγύη, αλλά θα πρέπει το δούναι και το λαβείν να ταιριάζουν", δήλωσε. 

Πηγή: capital.gr

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)