to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 02.12.2018

Πολιτική

«Αναλαμβάνω την ευθύνη»: Ο Ν. Μπελαβίλας μιλάει αποκλειστικά στο left.gr

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης της υποψηφιότητάς του για τη δημαρχία του Πειραιά σχολιάζει ο Νίκος Μπελαβίλας αποκλειστικά στο left.gr


Ο Νίκος Μπελαβίλας μιλώντας για την έγκριση της υποψηφιότητάς του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για διαδικασία μεγάλης τιμής προς το πρόσωπό του, που του αναθέτει εξαιρετικά σημαντικές ευθύνες.

Τόνισε τη σημασία των δημοκρατικών διαδικασιών και της συζήτησης της πρότασης του πρωθυπουργού για την υποψηφιοτήτά του τόσο στη δημοτική κίνηση και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σήμερα στην Κ.Ε.

Ο Νίκος Μπελαβίλας τονίσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και ευχαρίστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τους συντρόφους του στον Πειραιά, κάνοντας ειδική μνεία σε δύο ανθρώπους, στον Θοδωρή Δρίστα που από τα χέρια του πήρε τη σκυτάλη και τη Μαρία Σταθάκη, επικεφαλής του Λιμανιού της Αγωνίας, που όπως τόνισε «επί τέσσερα χρόναι κράτησε όρθια την αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Documento άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου Πειραιά, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν γίνεται σε διεθνές λιμάνι να έχεις πολιτικές συμπεριφορές και στοχεύσεις οι οποίες αφορούν μια επιχείρηση που είναι ασήμαντη μπροστά στην Cosco, μια ποδοσφαιρική ομάδα ή σχέδια τα οποία δεν αντιστοιχούν σε αυτά τα μεγάλα που συμβαίνουν». Επισημαίνει ακόμα ότι δεν έχει απορροφηθεί ούτε ένα ευρώ από τα 80 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε εδώ και δύο χρόνια η περιφέρεια Αττικής στον δήμο για τα έργα των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.

Ο κ. Μπελαβίλας επισείει τον κίνδυνο επέκτασης της «ολιγαρχίας» στους δήμους και στην κεντρική εξουσία τονίζοντας ότι «το Αφεντικό αποφασίζει και ανακοινώνει, ενημερώνει και χειραγωγεί τις μάζες με τα Μέσα. Το Αφεντικό θα αποφασίζει με τους δικούς του όρους, με το δικό του σχέδιο για το δικό του συμφέρον προς τα πού θα στρέψει την πολιτική και ποιον θα επιλέξει να βάλει αντ' αυτού σε έναν δημαρχιακό θώκο και μεθαύριο -αν το αφήσουμε- και με έναν πρωθυπουργό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέσα σε αυτούς τους τύπους κρύβεται η ακροδεξιά» και τονίζει την ανάγκη αντιμετώπισής του φαινομένου «εκεί όπου γεννιέται, ακριβώς εκεί όπου επιχειρεί να αποκτήσει το πρώτο εφαλτήριο για να ανέβει στην εξουσία. Δηλαδή στους δήμους και στις τοπικές ομάδες».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)