to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανακόπτεται ο πλειστηριασμός των οικοπέδων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Το Δημόσιο ενεργοποιείται στην πτωχευτική διαδικασία και διεκδικεί τα δικαιώματά του ως πιστωτή


Αίτηση ανακοπής για τον πλειστηριασμό των οικοπέδων της ΒΙΟ.ΜΕ. στις 20 Οκτωβρίου κατέθεσε το ΙΚΑ, εξέλιξη που επιβεβαιώνει, μετά και την ίδια κίνηση που έγινε για την ΕΝ.ΚΛΩ. πριν από λίγες μέρες, ότι το Δημόσιο ενεργοποιείται στην πτωχευτική διαδικασία και διεκδικεί τα δικαιώματά του ως πιστωτή. Αυτή η αλλαγή στάσης μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη και ένα από αυτά είναι οι θέσεις εργασίας για εκατοντάδες εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. συνεχίζουν σταθερά τις δικές τους δράσεις, κινητοποιήσεις. Χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό με τέσσερα βασικά αιτήματα: την παύση κάθε δικαστικής διαδικασίας εναντίον των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ., τη διακοπή κάθε προσπάθειας ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα, την οριστική ματαίωση των πλειστηριασμών των εγκαταστάσεων της ΒΙΟ.ΜΕ., όπως και τους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και, τέλος, τη δυνατότητα να αφεθεί ελεύθερο το εγχείρημα της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟ.ΜΕ.

Σήμερα στις 15.30, οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. θα βρίσκονται στο Ειρηνοδικείο Αθήνας για να ματαιώσουν τους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας. Και την επόμενη εβδομάδα, καθώς και το τριήμερο 28-30/10 θα πραγματοποιηθεί η 2η Ευρωμεσογειακή Συνάντηση της Οικονομίας εργαζομένων στο ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Θα φέρει κοντά εργαζόμενους ανακτημένων και συνεργατικών επιχειρήσεων, πολιτικούς και κοινωνικούς αγωνιστές, συνδικαλιστές και ακαδημαϊκούς από την Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Σερβία, Τουρκία, Βοσνία, Κροατία, Κύπρο, Ισπανία, Καταλωνία, Χώρα των Βάσκων, Γερμανία, Ουγγαρία, Αυστρία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν οι προσκεκλημένοι από το Μεξικό και την Αργεντινή, οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία εργατικών αγώνων και επιχειρήσεων κατειλημμένων και αυτοδιαχειριζόμενων εδώ και 25 χρόνια.

tags: ΒΙΟΜΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)