to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:21 | 17.05.2019

Πολιτική

Ο Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας

«Την έλεγαν Ελίζαμπεθ. Τον έλεγαν Τόνι, Κάθριν, Μύριαμ, Ζακ… Έχασαν τη ζωή τους για το μόνο λόγο ότι άλλοι δε συμφωνούσαν με την ύπαρξή τους. Διέφεραν».


«Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά νομοθετικά βήματα», ωστόσο «ο αγώνας συνεχίζεται με όραμα, με πίστη για μία κοινωνία απελευθερωμένη από το δηλητήριο της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Τομέα Δικαιωμώτων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Την έλεγαν Ελίζαμπεθ. Τον έλεγαν Τόνι, Κάθριν, Μύριαμ, Ζακ… Έχασαν τη ζωή τους για το μόνο λόγο ότι άλλοι δε συμφωνούσαν με την ύπαρξή τους. Διέφεραν. Μια κοινωνία ισοπεδωτική, που δεν αντέχει την πολυχρωμία. Ένας κόσμος που αρνείται όλο τον κόσμο, που εξορίζει, λοιδορεί, τραμπουκίζει και ενίοτε δολοφονεί.

Οι κοινωνίες όμως αλλάζουν. Η ορατότητα κερδίζει έδαφος, τα χρώματα μπαίνουν στη ζωή μας, δεν υπάρχει μόνο το μαύρο… Όπως δεν υπάρχει μόνο μία όψη, μία επιλογή, ένα πρότυπο, μία εικόνα. Υπάρχουν πολλές και δεν μπορεί παρά να είναι ισότιμες.

Ο αγώνας συνεχίζεται με όραμα, με πίστη για μία κοινωνία απελευθερωμένη από το δηλητήριο της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, απελευθερωμένη από συντηρητικά στερεότυπα.

Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά νομοθετικά βήματα. Ανάμεσα τους το σύμφωνο συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και η νομοθετική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Βήματα που ανοίγουν δρόμους, απελευθερώνουν συνειδήσεις, βήματα που οδηγούν σε νέες πρωτοβουλίες, μέχρι την πλήρη ισοτιμία, την πλήρη ισονομία, μέχρι τον πολιτικό γάμο και την παιδοθεσία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)