14:57 | 03.09.2012

left.gr

Πολιτική

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ Θεσσαλονίκης σχετική με την ανάκληση της πρόσκλησης στη Χρυσή Αυγή από τον δήμαρχο Πυλαίας-Πανοράματος-Χορτιάτ

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ Θεσσαλονίκης σχετική με την ανάκληση της πρόσκλησης στο κόμμα "Χρυσή Αυγή" από τον δήμαρχο Πυλαίας-Πανοράματος-Χορτιάτη αναφέρονται τα εξή:

"Ο Δήμαρχος Πανοράματος-Χορτιάτη κ. Καϊτεζίδης εν τέλει δείχνει ότι δεν κατανοεί το πρόβλημα που δημιούργησε η πρόθεση του, για πρώτη φορά στα χρονικά των εκδηλώσεων μνήμης στην επέτειο του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη μαζί με τα θύματα να προσκληθούν και οι θύτες.
Θεωρούσαμε ότι η ανάκληση της πρόσκλησης προς την Χρυσή Αυγή έγινε γιατί ο κ. Καϊτεζίδης κατάλαβε το λάθος του με βάση τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν για την πρόσκληση αυτή (εκτός από τα κόμματα της Αριστεράς και πολλές δημοτικές κινήσεις ακόμη και η Εκκλησία δια στόματος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.  Βαρνάβα εξέφρασε ρητά την αντίρρηση της στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην επέτειο του ολοκαυτώματος).
Αντ’ αυτού στην επιστολή ανάκλησης της πρόσκλησης ο Δήμαρχος θεωρεί συλλήβδην όσους εξέφρασαν την αντίρρηση τους στο πρωτοφανές γεγονός ως προβοκάτορες και ταυτόχρονα εξαίρει την ευαισθησία της Χρυσής Αυγής σε θέματα που αφορούν την Εθνική μας μνήμη.
Θέλουμε να τονίσουμε στον κ. Καϊτεζίδη ότι ο Δημοκρατικός Λαός που συμμετείχε στην χθεσινή εκδήλωση μόνο προβοκάτορας δεν είναι και με την παρουσία του δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί τον νεοφασισμό και θα προασπίσει αγωνιστικά τη μνήμη των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.
3-9-2012
Το γραφείο τύπου ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ"

Διαβάστε επίσης: