to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:03 | 22.01.2014

Πολιτική

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι - θα ασχοληθεί με τις ευθύνες του Λιμενικού;

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Τρίτης για το ναυάγιο που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, λίγο πριν βγει στη δημοσιότητα η αναφορά της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες από την οποία προκύπτουν ερωτήματα για τις ευθύνες του Λιμενικού.


 Η φωτογραφία από την αποβίβαση των επιζώντων στη Λέρο

Με αφορμή την ανθρώπινη τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Για μια ακόμη φορά η Μεσόγειος, το Αιγαίο γίνεται ο υγρός τάφος για γυναίκες και παιδιά στο δρόμο για μια πιο ασφαλή και ελεύθερη ζωή. Οι παράνομοι διακινητές θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές αθώων ανθρώπων. Η ΕΕ, ως πολιτική οντότητα, οφείλει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια παρέμβασης στις εστίες της κρίσης που γεννούν προσφυγιά. Οφείλει σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να προσφέρει την απαραίτητη στήριξη στις χώρες που υποδέχονται πρόσφυγες και να καταστρώσει και εφαρμόσει ολοκληρωμένα προγράμματα μετεγκατάστασης προσφύγων σύμφωνα με την αρχή της δίκαιης κατανομής των βαρών».

Μετά την αναφορά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που συνομίλησε με τους διασωθέντες, οι μαρτυρίες των οποίων θέτουν ερωτήματα για την πρακτική του σκάφους του ελληνικού λιμενικού που επιχείρησε στην περιοχή (ρυμουλκούσε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων, το 8μετρο σκάφος με μεγάλη ταχύτητα προς τις τουρκικές ακτές με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει στέλνοντας στο θάνατο 12 ανθρώπους), μπαίνει το ερώτημα αν το συγκυβερνών κόμμα θα ασχοληθεί περαιτέρω με το ζήτημα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)