to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 19.09.2012

left.gr

Αθλητισμός

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον αποκλεισμό των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών από τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης

Η Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον αποκλεισμό των Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών από τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης αναφέρει:


"Κατ’ επιταγή της τρόικας, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με αιφνιδιαστική της απόφαση αποκλείει όλες τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες από τους φορείς Γενικής Διακυβέρνησης, καταστρατηγώντας τη συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας για την στήριξη του αθλητισμού.

Ουσιαστικά η μνημονιακή συγκυβέρνηση θέτει τον αθλητισμό εκτός κρατικού προϋπολογισμού και τον οδηγεί σε πλήρη αποδόμηση και κατάρρευση. 

Πρακτικά, στη λογική «εάν και εφόσον περισσέψουν χρήματα» και χωρίς εγγυημένη και καθορισμένη εκ των προτέρων οικονομική ενίσχυση, καμιά αθλητική ομοσπονδία δεν θα μπορεί να προγραμματίσει τη λειτουργία της. Κατά συνέπεια ο αθλητισμός θα οδηγηθεί στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων και επιχειρηματικής εκμετάλλευσης. Η παραπάνω εγκληματική απόφαση συνιστά ακόμα ένα βήμα προς την καταστροφή κάθε τομέα κοινωνικής πρόνοιας για χάρη των τοκογλύφων του ΔΝΤ και πρέπει να ανακληθεί.

Επιπλέον, επειδή είναι γνωστό ότι μέσα από διάφορους μηχανισμούς τα χρήματα δεν καταλήγουν στον πραγματικό αθλητισμό, είναι χρέος και ευθύνη της αθλητικής ηγεσίας να ενεργοποιήσει άμεσα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΓΓΑ. Να προχωρήσει σε έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων των ομοσπονδιών, ώστε να διαπιστωθεί πως γίνεται μέχρι σήμερα η διαχείριση των πόρων του. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν νοείται διοίκηση αθλητικής ομοσπονδίας που να μπορεί να αποδεχτεί το ανοσιούργημα, πλην όσων έχουν λόγο να φοβούνται τον έλεγχο.  

Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι η ύπαρξη θεσμοθετημένου-αυτοτελούς κονδυλίου για τον αθλητισμό από τον κρατικό προϋπολογισμό,  η δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών στα πλαίσια της ΓΓΑ, για τον αυστηρό έλεγχο των εσόδων - εξόδων των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών και την οικονομική διαφάνεια, η επιχορήγηση των ομοσπονδιών βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, η ανάληψη βασικών ανελαστικών δαπανών των ομοσπονδιών από την Πολιτεία και κυρίως η αποκοπή των ομοσπονδιών από τον ομφάλιο λώρο της εμπορευματοποίησης."
tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)