to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:54 | 08.05.2012

left.gr

Αθλητισμός

Ανακοίνωση της UEFA για τη Χρυσή Αυγή

"Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακροδεξιό, νεοναζιστικό κόμμα"


Ακόμη και την UEFA ενεργοποίησε η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, που με έγγραφο της προς την ΕΠΟ επισημαίνει τον κίνδυνο εισβολής των φασιστών στις κερκίδες των γηπέδων ποδοσφαίρου.
Στη σελίδα 3 του εγχειριδίου υπάρχει συνοπτική περίληψη της FARE (Ποδόσφαιρο ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη) για οδηγό που είχε συνταχθεί και διανεμηθεί σε όσους εργάζονταν στα γήπεδα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του EURO 2008 από την UEFA και η οποία ζήτησε να συνταχθεί ο συγκεκριμένο οδηγός.

Στόχος αυτού του εγχειριδίου, όπως αναφέρεται, είναι «να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει ενάντια στα δημοφιλή νεοναζιστικά και ρατσιστικά σύμβολα, τα ρατσιστικά συνθήματα και πανό».
Στη σελίδα 21 του εγχειριδίου που έχει τίτλο ειδικά σύμβολα ανά χώρα αναφέρεται ότι «υπάρχουν πολλές ρατσιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις και κόμματα ακροδεξιών εξτρεμιστών που δραστηριοποιούνται στις χώρες των οποίων οι ομάδες συμμετείχαν στο EURO 2008. Eίναι απαραίτητο να προσδιοριστούν στις χώρες αυτές τα σύμβολα που χρησιμοποιούν και τα εμβλήματά τους. Ακολουθούν κοινά παραδείγματα φασιστικών συμβόλων και λογοτύπων ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων».

Αφού, λοιπόν, γίνεται αναφορά στα ρατσιστικά σύμβολα και σε κόμματα / οργανώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, στη σελίδα 26 τους εγχειριδίου / οδηγού της UEFA και της FARE μπορεί να δει κανείς ότι γίνεται αναφορά στη Χρυσή Αυγή.

Υπάρχει το σχετικό λογότυπο του κόμματος, ενώ σημειώνεται ότι "Η Χρυσή Αυγή είναι ένα ακροδεξιό νεοναζιστικό κόμμα στην Ελλάδα"


Πηγή: www.skai.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)