to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:45 | 24.08.2012

left.gr

Πολιτική

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης‏

"Τη στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει στη Siemens τα χρωστούμενα και ετοιμάζεται να υπογράψει μια λαίλαπα μέτρων εναντίον μισθωτών και συνταξιούχων, την ίδια στιγμή προσπαθεί να κοροϊδέψει την ελληνική κοινωνία χρησιμοποιώντας σαν εξιλαστήρια θύματα τους μετανάστες και τις μετανάστριες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.


Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης:

"Με «σκούπες» στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων, και με μεταφορά των μεταναστών σε ναζιστικής έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, προσπαθεί από τη μια να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου και από την άλλη να εμπεδώσει στον πληθυσμό την πεποίθηση πως φταίνε οι ξένοι. Η ρατσιστική αυτή πολιτική έχει επιτρέψει στην ακροδεξιά να μετατρέψει τους δρόμους σε τόπους πράξεων ρατσιστικής βίας, αλλά και το ελληνικό κοινοβούλιο σε τόπο κηρυγμάτων μίσους.

Τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι πολύ συγκεκριμένα και δημιουργήθηκαν από τις πολιτικές των μνημονίων, των σκανδάλων, των πελατειακών σχέσεων και της ασυδοσίας του κεφαλαίου όλα αυτά τα χρόνια, που κατέληξε στο να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Το σύγχρονο «κυνήγι μαγισσών» εναντίον των μεταναστών δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα προβλήματά μας, αντίθετα θα δημιουργήσει πολλά περισσότερα, επιτρέποντας σε φασιστικές συμμορίες να επιβάλλουν τον τρόμο.

Απευθυνόμαστε στην ελληνική κοινωνία και στα δημοκρατικά της αντανακλαστικά για να σταματήσουν οι ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε στην Κόρινθο, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας. Αυτές οι συνθήκες αφήνουν χώρο στην κυβέρνηση να συνεχίζει ανενόχλητη την πολιτική ξεπουλήματος της χώρας και στις παρακρατικές συμμορίες να συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση ενάντια σε μετανάστες και μετανάστριες".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)