to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 05.08.2012

πηγή: https://left.gr/91

Κοινωνία

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων ΑΤΕ: Το μεγάλο σκάνδαλο με την ΑΤΕ

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΑΤΕ, με αφορμή το fast track ξεπούλημά της στην Πειραιώς.


Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Το επερχόμενο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, που θα πέσει στις πλάτες του ελληνικού λαού, συνδυάζεται με την προηγηθείσα εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία θα επιβαρύνει επίσης τον Έλληνα φορολογούμενο με ανάλογο τεράστιο κόστος.

Η εφαρμογή του ιδεολογικοπολιτικού δόγματος του νεοφιλελευθερισμού, που επέβαλλε την εξαφάνιση των κρατικών τραπεζών, με την επιταγή της εξωτερικής τρόικας και τη δουλική υλοποίηση από την κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας, μέσω των μεθοδευμένων ενεργειών της Τράπεζας της Ελλάδος, όχι μόνο δεν έφερε την πλέον συμφέρουσα και επωφελή για το Δημόσιο λύση, αλλά θα κοστίσει τα τριπλάσια απ' ό,τι η εναλλακτική λύση της ανακεφαλαιοποίησης της ΑΤΕ μέσω ΤΧΣ, ως ενιαίας και κρατικής τράπεζας.

Τα προβαλλόμενα επιχειρήματα, περί προβληματικότητας της ΑΤΕ και τα περί «μη βιώσιμης τράπεζας» εδράζονται σε μεθοδευμένες κινήσεις και λειτουργίες και σε αυθαίρετα, αναπόδεικτα στοιχεία.

Το πολυδιαφημιζόμενο deal της ΑΤΕ δεν αποτελεί πώληση. Είναι μια δωρεά προς το ιδιωτικό κεφάλαιο, με επιπλέον bonus!

Από τον διαχωρισμό της τράπεζας και την παραχώρηση του «υγιούς» κομματιού της, το Δημόσιο όχι μόνον δεν αποκόμισε όφελος, αλλά θα πληρώσει από πάνω αρκετά δισ. ευρώ, τα οποία θα φορτωθούν στους Έλληνες φορολογούμενους!

Πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης του Δημοσίου και των φορολογουμένων, θα υπάρξουν επίσης τεράστιες δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία και στον αγροτικό πληθυσμό:

- Με την εξαφάνιση της ΑΤΕ, δεν θα υπάρχει φορέας άσκηση αγροτικής πίστης.

- Οι υποθηκευμένες αγροτικές περιουσίες θα βρεθούν στο έλεος ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρηματικών σχημάτων.

- Αγρότες, συνεταιρισμοί και γεωργικές βιομηχανίες θα μπουν σε νομοτελειακή πορεία απαξίωσης και αφανισμού.

Οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα, μετά τις αλλεπάλληλες σφαγιαστικές περικοπές των αποδοχών μας, τη δραστική μείωση των θέσεων εργασίας και την περιστολή βασικών δικαιωμάτων μας, βρισκόμαστε τώρα αντιμέτωποι και με τους κινδύνους που απειλούν την ίδια την απασχόλησή μας.

Μας ζητούν να εφησυχάσουμε και ν’ αρκεστούμε σε υποσχέσεις «διασφάλισης», που μέχρι σήμερα δεν έχουν αποτυπωθεί σε κανένα κείμενο με νομική ισχύ. Μας ζητούν να συμβιβαστούμε και να υποκύψουμε, χωρίς καμιά συγκεκριμένη δέσμευση για τη συνέχεια και τους όρους της απασχόλησής μας, για τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Γι’ αυτό απεργούμε, αγωνιζόμενοι μαζί με την κοινωνία και τους φορείς των πελατών μας, για την ανατροπή της επαίσχυντης συμφωνίας εκποίησης της Αγροτικής Τράπεζας.
Απεργούμε και αγωνιζόμαστε:

- Για να συνεχιστεί η λειτουργία της ΑΤΕ, στον ρόλο του χρηματοπιστωτικού εργαλείου στήριξης και ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και κυρίως του αγροτικού.

- Για την ουσιαστική διασφάλιση της εργασίας μας, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας, εργασιακών και ασφαλιστικών.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη.


Πηγή: Η Αυγή


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)