to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 13.02.2017

Κοινωνία

«Ανακοίνωση που σπιλώνει το συνδικαλιστικό κίνημα»: Να αθωωθούν οι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών ζητεί η ΠΟΕΔΗΝ!

Όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, με μοναδικό «επιχείρημα» το ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια (!) από το αδίκημα, η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ) ζητεί από την πολιτεία να κάνει τα στραβά μάτια και να συνεχίσει να κρατά στα δημόσια νοσοκομεία εργαζόμενους που προσελήφθησαν, αν και είναι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία!


Όπως σχολιάζει η ΟΙΕΛΕ σε ανακοίνωσή της για τη νέα πρόκληση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Μνημείο ακραίου συντεχνιασμού και παρασιτισμού είναι η δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ στις 3 Φεβρουαρίου. Είτε πρόκειται για συνειδητή κάλυψη των παρανομιών καθ’ υπαγόρευσιν των πολιτικών φορέων που εκπροσωπούν, είτε για τυφλή συντεχνιακή υπεράσπιση εργαζόμενων που έχουν προσληφθεί παράνομα, στερώντας τη θέση εργασίας από παιδιά του ελληνικού λαού που μόχθησαν τίμια στα θρανία για το βαθμό τους, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. To Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ προκαλεί την κοινωνία και επιφέρει τεράστιο πλήγμα στο συνδικαλιστικό κίνημα και μάλιστα σε μια ιστορική περίοδο που οι αγώνες των εργαζόμενων συκοφαντούνται συστηματικά από τις ανεξέλεγκτες δυνάμεις της αγοράς. Είναι μάλιστα θλιβερό εκπρόσωποι εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας να βλάπτουν συνειδητά με τη στάση τους και την πολιτική τους πρακτική δημόσια αγαθά και το δημόσιο συμφέρον.

Με μοναδικό «επιχείρημα» το ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια (!) από το αδίκημα, η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στο χώρο της Υγείας ζητάει από την πολιτεία να κάνει τα στραβά μάτια και να συνεχίσει να κρατά στα δημόσια νοσοκομεία εργαζόμενους που προσελήφθησαν, αν και είναι κάτοχοι παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά σχολεία! Απαιτεί να μην εφαρμοστεί ο νόμος Γιαννάκου-Φίλη (ο Ν. 3577/2007 που επεκτάθηκε και αυστηροποιήθηκε με το Ν. 4415/2016), σύμφωνα με τον οποίο οι κάτοχοι των παράνομων τίτλων θα πρέπει να επανεξεταστούν για να αποκτήσουν νόμιμο απολυτήριο Λυκείου.

Η ΟΙΕΛΕ αποκάλυψε από το 2005 το σκάνδαλο των χιλιάδων παράνομων τίτλων από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης σε πολλά σημεία της χώρας (Ήπειρο, Θεσσαλία, Αττική, Βοιωτία κ.λπ.). Οι τίτλοι αυτοίεκδίδονταν με τη συνέργεια στελεχών των τότε μεγάλων κομμάτων και τη σιωπηρή ανοχή των τοπικών κοινωνιών που είχαν βρει τρόπο να «βολεύουν» τα βλαστάρια τους στο Δημόσιο. Η Μαριέττα Γιαννάκου ψήφισε το 2007 ρύθμιση για το θέμα, η οποία λόγω της απροθυμίας των κυβερνήσεων που δεν είχαν την πολιτική βούληση να βάλουν τέρμα στο χορό των ρουσφετιών και να οδηγήσουν τα στελέχη τους στη δικαιοσύνη, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ο νόμος Φίλη όμως επανέφερε τη διάταξη επεκτείνοντας την ισχύ της και πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ότι θα δημοσιοποιηθούν το προσεχές διάστημα ημερομηνίες εξετάσεων για τους κατόχους των παράνομων τίτλων. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την «έκρηξη» των συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ που εναντιώνονται στην εφαρμογή του νόμου και στην αποκατάσταση συνθηκών διαφάνειας και αξιοκρατίας στο χώρο της εκπαίδευσης και της εργασίας.

Η Ομοσπονδία μας απέστειλε επιστολές στον Πρωθυπουργό της χώρας, στους πολιτικούς αρχηγούς και στις συνδικαλιστικές Συνομοσπονδίες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) , ενημερώνοντας για το ζήτημα και ζητώντας ο πολιτικός κόσμος της χώρας να πάρει θέση για τερματιστεί το άθλιο φαινόμενο της έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και της πρόσληψης των κατόχων τους στο δημόσιο. Απέστειλε επίσης επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό ζητώντας συνάντηση για το ζήτημα. Τέλος, απαίτησε από την ΠΟΕΔΗΝ με έγγραφό της την άμεση  ανάκληση του συγκεκριμένου Δελτίου Τύπου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)