to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:54 | 20.01.2015

Κοινωνία

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την παράνομη κι αυθαίρετη απόλυση εργαζόμενης εγκύου

«Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλείας!» τονίζει στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ


Ένα ακόμα περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας ήρθε να προστεθεί στα πολλά των μνημονιακών χρόνων, αυτή τη φορά από την εταιρία MIGATOΑ.Ε. Εργαζόμενη ενημέρωσε για την εγκυμοσύνη της, και της προτάθηκε η υπογραφή νέας σύμβασης. Έπειτα από την λύση της υπάρχουσας σύμβασής της, η εταιρία δεν προχώρησε σε νέα με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να θεωρηθεί πώς αποχωρεί οικειοθελώς(!). Ουσιαστικά η MIGATOΑ.Ε κορόιδεψε την νέα εργαζόμενη και με δόλιο τρόπο την απέλυσε.

Σε ερώτηση του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών προς την εταιρία για τους λόγους απόλυσης, ο υπεύθυνος απάντησε «Έτσι! Διευθυντικό δικαίωμα!»

Η εργοδοσία, με υπερασπιστές της τις μνημονιακές κυβερνήσεις, έχει φτάσει στο έσχατο σημείο να ποινικοποιήσει ακόμα και τη μητρότητα, βάζοντας στο στόχαστρο τις νέες γυναίκες κι ακυρώνοντας στην πράξη το δικαίωμα των νέων ανθρώπων να κάνουν οικογένεια.

Εμείς απαντάμε, το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλείας! Με διασφάλιση πλήρους και σταθερής εργασίας, με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με λιγότερη εργασία χωρίς μείωση των αποδοχών για όλους και όλες.

Με όπλο τα Σωματεία Εργαζομένων και τα Εργατικά Κέντρα σπάμε τον φόβο στους χώρους δουλειάς και διασφαλίζουμε την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Ατομικές λύσεις σε συλλογικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Στηρίζουμε κάθε εργαζόμενο σε κάθε προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Από αυτήν την Κυριακή συνεχίζουμε και δυναμώνουμε το δύσκολο και όμορφο αγώνα να αντιστρέψουμε τον εργασιακό μεσαίωνα και να κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω!

 

Γραφείο Τύπου Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)