to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 16.11.2020

Αθλητισμός

Τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού στον Ολυμπιακό - Αναβλήθηκαν οι αγώνες με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν

Δεν θα πραγματοποιηθούν τελικά τα ταξίδια του Ολυμπιακού σε Βαρκελώνη και Λιόν για τα ματς με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας μετά το τέταρτο επιβεβαιωμένο ερυθρόλευκο κρούσμα


Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε σήμερα (16/11) και τέταρτο κρούσμα κορονοϊού, με αποτέλεσμα να στείλει στην ΓΓΑ επιστολή, ζητώντας οδηγίες για τα ταξίδια σε Βαρκελώνη και Λιόν. Η εισήγηση της ΓΓΑ στους ερυθρόλευκους είναι για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας να μην πραγματοποιηθούν τα ταξίδια αυτά, με αποτέλεσμα οι αναμετρήσεις με Μπαρτσελόνα και Βιλερμπάν για την 9η και 10η αγωνιστική αντίστοιχα, να αναβληθούν από τη Euroleague.

Θα πρέπει να τονιστεί πως και στις δυο χώρες που έπρεπε να ταξιδέψουν οι ερυθρόλευκοι (Ισπανία και Γαλλία), υπάρχουν πολλά κρούσματα κορονοϊού σε καθημερινή βάση, παίρνονται πολύ αυστηρά μέτρα από τις κυβερνήσεις τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν θα ήταν συνετό να παρθεί τέτοιο ρίσκο.

Επίσης, οι ερυθρόλευκοι μπορεί να υποχρεώνονταν σε καραντίνα στις χώρες αυτές. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο για όλη την αποστολή, αν επιβεβαιωνόταν και άλλο θετικό κρούσμα στην ομάδα, διότι δεν αποκλείεται να μην μπορούσαν στη συνέχεια να ταξιδέψουν για να επιστρέψουν στη βάση τους. Επομένως συνέβη το λογικό και το προφανές με την αναβολή των δυο αγώνων.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόσφατα (26 Οκτωβρίου) είχε ακυρωθεί και το ταξίδι του Προμηθέα για την Σλοβενία ενόψει του αγώνα με την Τσεντεβίτα - Ολίμπια, καθώς τρία μέλη είχαν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, ενώ λόγω κρούσματος στον Παναθηναϊκό δεν είχε γίνει το ταξίδι του τριφυλλιού για τον αγώνα με τη Ζενίτ στη Ρωσία στις 29 Οκτωβρίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)