to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 04.10.2016

Οικονομία

Ανακάμπτει η μετοχή της Deutsche Bank

Η μετοχή της Deutsche Bank αυξήθηκε 2,5% σήμερα, χάρη στη στήριξη που έλαβε από τους μεγάλους πελάτες της αλλά και από ανταγωνιστές της. Η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας είχε υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα, λόγω ανησυχιών των επενδυτών μετά το πρόστιμο των 14 δισεκ. ευρώ που ζήτησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για τις παραπλανητικές πωλήσεις τιτλοποιημένων δανείων της.


Κορυφαίοι Γερμανοί επιχειρηματίες, που εκπροσωπούν εταιρείες όπως η BASF, η Daimler, η E.ON, η RWE και η Siemens, ενώθηκαν για να στηρίξουν την τράπεζα στον γερμανικό τύπο το Σαββατοκύριακο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, δήλωσε αργά χθες ότι δεν βλέπει για ποιο λόγο η Deutsche Bank δεν θα ξεπεράσει τα προβλήματά της. Αν και η επισήμανση του Ντάιμον έδωσε κάποια ηρεμία στην αγορά, έδειξε την ανησυχία του για ένα ενδεχόμενο ντόμινο στον τραπεζικό κλάδο, δήλωσε αναλυτής της αγοράς από την εταιρεία Ruland Research.

Αναλυτές της βρετανικής τράπεζας HSBC σημείωσαν ότι - παρά τις λειτουργικές αδυναμίες της Deutsche - οι φόβοι για τη φερεγγυότητά της είναι υπερβολικοί. «Η Deutsche Bank διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για να αντιμετωπίσει αυτή τη βραχυπρόθεσμη έλλειψη εμπιστοσύνης, καθώς έχει ισχυρή ρευστότητα, στερεή χρηματοδότηση και ο λόγος των στοιχείων ενεργητικού της, που η αξία τους δεν καθορίζεται από τιμές της αγοράς, προς το (μη άυλο) μετοχικό κεφάλαιό της είναι 60%», ανέφεραν σε σημείωμα προς τους πελάτες τους.

Η γερμανική τράπεζα εντείνει τις ενέργειές της για να έρθει σε έναν συμβιβασμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα. Δημοσίευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το οποίο η Deutsche και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είναι κοντά σε συμβιβασμό σε ένα πολύ χαμηλότερο πρόστιμο, ύψους 5,4 δισεκ. δολαρίων, οδήγησε σε άνοδο της μετοχής της τράπεζας κατά 6%, αλλά το δημοσίευμα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)