to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:05 | 27.04.2012

left.gr

Πολιτική

Ανακάλυψαν συνωμοσία Τσίπρα - Καμμένου

Προεκλογικό τρικ Σαμαρά, με τσόντα το ΠΑΣΟΚ


Πανικόβλητοι οι συνέταιροι στην κυβέρνηση του Μνημονίου καταφεύγουν σε επιθέσεις κατά της Αριστεράς και σε προεκλογικά τρικ μπροστά  στην εκλογική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, την απήχηση της πρότασης     για   σκληρό πυρήνα πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς  αλλά και για  να ανακόψουν τη διαρροή των ψηφοφόρων τους προς κάθε κατευθυνση. Χθες ο Α. Σαμαράς ανακάλυψε παρασκηνιακή συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου. Η ΝΔ προσπάθησε μάλιστα με  non   paper  να κινητοποιήσει μια μιντιακή αντεπίθεση, με την οποία συντονίστηκαν και τα φιλικά προς το ΠΑΣΟΚ Βενιζέλου ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, υποδείξεις στην Αριστερά έκανε και η Φ. Γεννηματά ζητώντας της να δείξει ... γαλλική υπευθυνότητα και να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, που όμως εκλιπαρεί τη ΝΔ να συγκυβερνήσουν...
 
Ο Αλ. Τσίπρας,   σε συνέντευξη του στο  tvxs.gr   απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π. Καμμένου είπε ότι "με τον κ. Καμμένο έχουμε πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Οι ιδεολογικές είναι γνωστές και η διαδρομή των χώρων είναι γνωστή» και πρόσθεσε "εμείς δεν μπορούμε να πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον κόσμο, λέγοντας ότι όλοι θα κερδίσουν. Δεν μπορούν να κερδίζουν όλοι στη ζωή. Για να μπορέσεις να στηρίξεις τον άνεργο, τον χαμηλο-συνταξιούχο, τον φτωχό, πρέπει να στεναχωρήσεις τον πλούσιο, δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορεί να κερδίζει ο πλούσιος, να κερδίζει και ο φτωχός. Αν ήταν αυτό δυνατόν, θα ήμασταν όλοι ευτυχισμένοι σε αυτόν τον κόσμο. Ο κ. Καμμένος θέλει να μειώσουμε τη φορολογία του πλούτου. Αν μειώσουμε τη φορολογία του πλούτου, τότε θα πρέπει να ξεκοιλιάσουμε, να γονατίσουμε τον φτωχό. Εμείς λέμε ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν".
 
Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δεν θα τον πετάξουμε, δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι» και πρόσθεσε: «κοιτάξτε, είναι ιστορικές οι στιγμές που ζούμε. Και δεν μπορούμε να λέμε στον ελληνικό λαό ότι το κρίσιμο αυτή την ώρα είναι να επιβεβαιωθεί η δική μας άποψη. Βεβαίως να επιβεβαιωθεί, αλλά πρέπει να σταματήσει το Μνημόνιο. Το κύριο εδώ που τα λέμε δεν είναι το τι θα κάνει ο Καμμένος, το κύριο είναι αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς και μία συμφωνία σε ένα μίνιμουμ στόχων, γιατί έχουμε διαφορές".

left.gr

η απομαγνητοφώνηση : του σχετικού αποσπάσματος , sto kokkino
                                      και ολόκληρη η συνέντευξη , στο tvxs.gr

Δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ,
Αλέκου Καλύβη, στο sto Kokkino.gr

Σήμερα ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε : "Όσο πλησιάζει η κρίση του λαού, τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους. Γιατί οι μέρες της εξουσίας τους είναι πια μετρημένες. Φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Θα ήθελα όμως να επαναλάβω την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας για να την εμπεδώσουν. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο. Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις. 

Εντούτοις επαναλαμβάνω και ας τρέμουν ορισμένοι. Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της αριστεράς και ακόμα και αν δεν συγκεντρώνουμε τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και θα διεκδικήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, προκειμένου η κυβέρνηση της αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, για να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και να ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής. 

Αυτή είναι η θέση μας. Το γνωρίζουν και τρέμουν στην πιθανότητα αυτό το όνειρο για το λαό να γίνει δικός τους εφιάλτης".


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)