to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:14 | 01.04.2022

Πολιτική

Αναγνωστοπούλου - Μάρκου: Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης του Παιδο-αναισθησιολογικού Τμήματος ΓΝΠΠ Καραμανδάνειο

«Η διοικητική ανεπάρκεια και οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες όλης της ιεραρχίας, κυρίως όμως του Υπουργείου Υγείας, έχουν οδηγήσει μια σειρά από νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής μας σε διάλυση», τονίζουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σ. Αναγνωστοπούλου και Κ. Μάρκου


Κοινοβουλευτική αναφορά, την τρίτη κατά σειρά σε διάστημα λίγων μηνών, προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την επιστολή της Τριμελούς Επιτροπής Ε.Ι.Ν.Α του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων στην οποία καταγράφονται τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του Παιδο-αναισθησιολογικού Τμήματος.

Προβλήματα δίχως τέλος και, δυστυχώς, χωρίς καμία απολύτως πρόθεση για την επίλυσή τους, αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακές μονάδες της Δυτικής Ελλάδας, περιοχή στην οποία η ολοένα και επιδεινούμενη υποστελέχωση έχει πάρει χαρακτήρα ντόμινο.

Η διοικητική ανεπάρκεια και οι αδιαμφισβήτητες ευθύνες όλης της ιεραρχίας, κυρίως όμως του Υπουργείου Υγείας, έχουν οδηγήσει μια σειρά από νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής μας σε διάλυση.

Στην επιστολή της Τριμελούς Επιτροπής Ε.Ι.Ν.Α Καραμανδανείου αποτυπώνεται η αγωνία που διατρέχει τους Ιατρούς για το μέλλον του Νοσοκομείου. Η απαίτηση για λήψη έκτακτων μέτρων ενίσχυσης του Νοσοκομείου ώστε να σταματήσει η πορεία συρρίκνωσης και εγκατάλειψης και για αύξηση της χρηματοδότησης και για μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των οργανικών και λειτουργικών κενών ώστε να παρέχεται ποιοτική περίθαλψη στους μικρούς ασθενείς, είναι αυτονόητη για όλους εκτός από το Υπουργείο Υγείας.

Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα εγκληματική απραξία του Υπουργείου Υγείας δείχνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την απαξίωση και, τελικά, το κλείσιμο του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων και όχι την ενίσχυσή του για να διαδραματίσει το ρόλο του στο Υγειονομικό τοπίο της Δυτικής Ελλάδας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)