to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 07.09.2020

Πολιτική

Αναγνωστοπούλου - Μάρκου: Πλήρης απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κατανείμει μόλις 12 από τις 205 θέσεις μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πατρών, υπονομεύει τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, εν μέσω πανδημίας.


Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την πλήρη απαξίωση από την πλευρά της κυβέρνησης,  τόσο της Δημόσιας Παιδείας όσο και της Δημόσιας Υγείας.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ 2016-2019, δόθηκαν στο Πανεπιστήμιο Πατρών 110 θέσεις μελών ΔΕΠ και 14 επιπλέον θέσεις στην Ιατρική Σχολή. Σημαντική ήταν επίσης η ψήφιση Νόμου, σύμφωνα με τον οποίο κάθε θέση συνταξιοδοτούμενου μέλους ΔΕΠ μπορεί να προκηρύσσεται άμεσα, χωρίς η θέση αυτή να συνυπολογίζεται στις νέες θέσεις. Η κυρία Νίκη Κεραμέως από τις 205 θέσεις (τις οποίες είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισε να κατανείμει μόλις 12 στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά ότι αντιμετωπίζει τιμωρητικά το Πανεπιστήμιο. Σε μια περιοχή όπως η Δυτική Ελλάδα που πλήττεται εδώ και χρόνια από την κρίση, η κυρία Κεραμέως λειτουργεί επίσης τιμωρητικά, με πρώτο δείγμα γραφής της την κατάργηση της Νομικής Σχολής και στη συνέχεια την κατάργηση άλλων τμημάτων.

Καλούμε τον νέο Πρύτανη κύριο Μπούρα, στον οποίο ευχόμαστε καλή θητεία, να επωφεληθεί από τον νόμο Γαβρόγλου και να ζητήσει την άμεση προκήρυξη συνταξιοδοτούμενων θέσεων. Να διεκδικήσει επίσης –και σε αυτή την προσπάθειά του θα είμαστε στο πλευρό του- τον ίδιο αριθμό θέσεων με αυτές που είχε κατανείμει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών πρέπει να ενισχυθεί για ερευνητικούς, εκπαιδευτικούς και αναπτυξιακούς λόγους, πολύ περισσότερο που το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου είναι νοσοκομείο αναφοράς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)