to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι για την εποχική γρίπη

Την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι για την εποχική γρίπη επισήμανε ο διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας,


Την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι για την εποχική γρίπη και όχι μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου επισήμανε ο διευθυντής της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως επισήμανε, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει μικρός, ωστόσο πέντε ασθενείς με σοβαρά επιβεβαιωμένα κρούσματα εποχικής γρίπης νοσηλεύθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και ένας από αυτούς κατέληξε.

«Όλα αυτά τα βαριά κρούσματα που μπήκαν στην μονάδα εντατικής θεραπείας λόγω γρίπης, ήταν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν εμβολιαστεί. Είναι ξεκάθαρο. Είναι το εμβόλιο αυτό το οποίο μας προφυλάσσει, ιδίως από τις βαριές περιπτώσεις γρίπης», σημείωσε. Τόνισε, δε, ότι είναι καλό το εμβόλιο να το κάνουν όλοι, γιατί το ποσοστό εμβολιασμού στην Ελλάδα είναι μικρό.

Πέρα από το εμβόλιο, ο κ. Κολλάρας υπογράμμισε άλλα μέτρα προστασίας είναι όσοι αρρωσταίνουν από γρίπη να κάθονται σπίτι τους και όσο είναι δυνατόν να αποφύγουμε την επαφή με αρρώστους. Συνέστησε, ακόμη, όποιος βήχει να βάζει μπροστά του το μανίκι και όχι την παλάμη του, ώστε μετά να μην μεταφέρει τα σταγονίδια σε όλες τις επιφάνειες και καλό αερισμό των χώρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)