to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 29.10.2020

Πολιτική

Αναφορά στη Βουλή: Χωρίς αντίκρισμα η παράταση των αδειών παραμονής των μεταναστών

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους υπ. Εσωτερικών και Μετανάστευσης με πρωτοβουλία του Γ. Ψυχογιού και θέμα της τα προβλήματα από την παράταση αδειών διαμονής και τον αποκλεισμό νόμιμων μεταναστών/τριών από την πολιτογράφηση και άλλα δικαιώματά τους.


Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τους Υπουργούς Εσωτερικών και Μετανάστευσης & Ασύλου με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας και Τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Ψυχογιού και θέμα της τα προβλήματα από την παράταση αδειών διαμονής και τον αποκλεισμό νόμιμων μεταναστών/τριών από την πολιτογράφηση και άλλα δικαιώματά τους.

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

-          Καταθέτουμε ως Αναφορά την από 20/10/2020 κοινή ανακοίνωση του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων και της Οργάνωσης Solidarity Now (δείτε τη παρακάτω)

-          Εκεί καταγγέλλεται η ουσιαστική παρακώληση νόμιμων μεταναστών/τριών από την άσκηση βασικών δικαιωμάτων τους.

-          Παρόλο που έχει δοθεί παράταση στις άδειες παραμονής από το Υπουργείο Μετανάστευσης, σύμφωνα με την Ανακοίνωση, μια σειρά φορέων αρνούνται να συμμορφωθούν και αντιμετωπίζουν τους νομίμως διαμένοντες αλλοδαπούς πολίτες ως παράτυπους και πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

-          Οι τρεις οργανώσεις καταγγέλλουν επίσης την ύπαρξη σωρείας προβλημάτων στην επανεκκίνηση της διαδικασίας ανανέωσης των αδειών διαμονής.

Η κοινή ανακοίνωση των 3 οργανώσεων που κατατέθηκε στο προεδρείο της Βουλής:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)