to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 07.12.2015

Πολιτική

Αναδίπλωση του Παπαχρήστου των «Νέων» για το συκοφαντικό δημοσίευμα κατά των Παππά-Σπίρτζη

Δύο εβδομάδες χρειάστηκαν προκειμένου ο δημοσιογράφος των «Νέων» Γιώργος Παπαχρήστος να... ανακαλύψει ότι είχε κάνει λάθος όταν αναφερόταν σε κοινό γραφείο των 2 υπουργών που δήθεν «έκανε εξυπηρετήσεις με το αζημίωτο» έχοντς εισπράξεις…50 χιλιάδες ευρώ ημερησίως


Σήμερα, ο εν λόγω δημοσιογράφος, στην στήλη του στα «Νέα» προχωρά σε δημοσιογραφική «διόρθωση», παραδεχόμενος ότι δεν ισχύουν όσα έγραψε τις προάλλες. «Μετά την έρευνα που έκανα, διαπίστωσα ότι καθότι τα στοιχεία φτωχά και ουδόλως τέτοια που να πιστοποιούν ότι τα παλικάρια έχουν στήσει κάτι παραπάνω από ένα απλό μηχανάκι συλλογής ψήφων, όπως άλλωστε κάθε πολιτικό γραφείο που σέβεται το όνομά του», γράφει ο Παπαχρήστος και, ως προς τις αντίστοιχες «αποκαλύψεις» του «γαλάζιου» βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, συνεχίζει: «Τα 50 χιλιάρικα σε ευρώπουλα, που κατά τον βουλευτή Ηρακλείου Αυγενάκη υποτίθεται ότι βγάζουν ημερησίως από «διευθετήσεις» και συναφή ρουσφέτια, ακούγονται επιεικώς ως «έπεα πτερόεντα» και «ιστορίες με δράκους». 

Για «συκοφαντικό δημοσίευμα» είχαν κάνει λόγο  ο υπουργός Επικρατείας και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Όπως ανέφεραν πρόκειται για «εμετικό σκηνικό» από αναρίθμητους χαρακτηρισμούς, αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες, σκηνικό «που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους». Οι δύο υπουργοί συνέδεσαν αυτές τις «συστηματικές» επιθέσεις με το γεγονός της ψήφισης από τη Βουλή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, του ελέγχου από τη Δικαιοσύνη των δανείων των επιχειρήσεων ΜΜΕ και της είσπραξης του τέλους χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια. Όπως υπογραμμίζουν, απευθυνόμενοι «προς κάθε ενδιαφερόμενο», η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά και παρά τις όποιες πιέσεις ασκηθούν, η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στη Δικαιοσύνη για να διευκολύνει «τα συγκροτήματα της διαπλοκής».

Το κοινό κείμενο δήλωσης των δύο υπουργών:

«Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας.

Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους.

Μπήκαμε και εμείς στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις.

Αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα:

• Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

• Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

• Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

• Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.

• Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.

Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν.

Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)