to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Αναδίπλωση στη διαχείριση του λόφου του Στρέφη από τον Μπακογιάννη

Υπό την εποπτεία των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων θα γίνουν οι εργασίες στον λόφο του Στρέφη, αλλά σύμφωνα με τη μελέτη της Prodea


Σε αναδίπλωση αναγκάστηκε να προχωρήσει η δημοτική αρχή Μπακογιάννη μετά την αντίδραση των αντιπολιτευόμενων δημοτικών παρατάξεων και των κατοίκων των Εξαρχείων, καθώς στο αρχικό σχέδιο η κτηματομεσιτική εταιρεία Prodea, ως χορηγός των μελετών, θα είχε τον πρώτο και κύριο λόγο για την αναβάθμιση του λόφου του Στρέφη. Βέβαια, παρά τη μετατόπιση Μπακογιάννη, δεν έπεισε τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, καθώς οι μελέτες εφαρμογής δεν τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση ούτε είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού προτάσεων.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη στην ΑΥΓΗ:

Η δημοτική αρχή Μπακογιάννη αναγκάστηκε να φέρει με καθυστέρηση πέντε μηνών τις μελέτες εφαρμογής στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων προκειμένου να ενημερώσει για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στον λόφο του Στρέφη. Στην προηγούμενη μάλιστα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων ο Κ. Μπακογιάννης είχε καταθέσει την απαιτούμενη διαχειριστική μελέτη και στο τελευταίο έφερε τις μελέτες εφαρμογής, καθώς ήταν απαίτηση των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων και των κατοίκων της περιοχής.

Εξάλλου, δεν υπήρχε διαφωνία στην ανάγκη αποκατάστασης των φθαρμένων ή κατεστραμμένων υποδομών ή των σημειακών παρεμβάσεων σε μονοπάτια ή στην ανανέωση της βλάστησης με πρόσθετες φυτεύσεις ή στις παρεμβάσεις για την αντιστήριξη των πρανών λόγω της διάβρωσης του εδάφους.  Όμως έντονη ήταν η διαφωνία από το σύνολο της αντιπολίτευσης στην αρχική επιλογή του δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη να απεμπολήσει ο δήμος κάθε δικαίωμά του τόσο κατά τη φάση εκπόνησης όσο και κατά τη φάση της υλοποίησης των μελετών εφαρμογής με τον ισχυρισμό πως ο δωρητής θέτει ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων!

Έτσι λοιπόν οι παρεμβάσεις θα έχουν συνολικό κόστος 1.582.000 ευρώ, εκ των οποίων 823.000 ευρώ θα προέλθουν από τη χορηγία της Prodea και τα υπόλοιπα 759.000 ευρώ από πόρους του Δήμου Αθηναίων. Το δε κόστος των μελετών, ύψους 176.800 ευρώ, επωμίζεται η Prodea στο πλαίσιο της συνολικής χορηγίας του 1 εκατ. ευρώ.

Με βάση τις μελέτες που υπέβαλε η Prodea προβλέπεται σειρά παρεμβάσεων στον λόφο των 50 στρεμμάτων για την αποκατάσταση των υφιστάμενων μονοπατιών και των φιλοξενούμενων υπαίθριων εγκαταστάσεων με σκοπό για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας. Μεταξύ των εργασιών αναβάθμισης περιλαμβάνεται η αναβάθμιση της παιδικής χαράς με διεύρυνση των ορίων της για να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα παιδιά, αντικατάσταση δαπέδου και εγκατάσταση νέου σύγχρονου εξοπλισμού. Επίσης, προβλέπονται παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των φθορών και των κατεστραμμένων τμημάτων του υπαίθριου αμφιθεάτρου.

Η αναδίπλωση των αντιδημάρχων Μπακογιάννη Ευ. Κολλάτου και Β. Αξιώτη ήρθε όταν παραδέχτηκαν ότι δεν θα τοποθετηθούν κάμερες καταγραφής κινήσεων, όπως είχε τεθεί αρχικά με τον ισχυρισμό της προστασίας του δημόσιου χώρου. Παράλληλα, ο Β. Αξιώτης διαβεβαίωσε ότι «καθ’ όλο το στάδιο της υλοποίησης των μελετών η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων θα εγκρίνει και θα επιβλέπει τα έργα που θα εκτελούνται στον λόφο του Στρέφη»!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)