to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:30 | 10.08.2022

Πολιτική

Αναδιπλώνεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον προανθικό παγετό του 2021

«Αφού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πιάστηκε... με τη γίδα στην πλάτη, αναδιπλώθηκε ως προς τον τρόπο αλλά και το ποσό αποζημίωσης της ζημιάς στο προανθικό στάδιο», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο Σ. Αραχωβίτης, τομεάρχης Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η Ολ Τελιγιορίδου αν. τομεάρχης και υπεύθυνη Αγρ. Πολιτικής της ΠΓ και ο Φ. Κουρεμπές, συντονιστής τμημ. Αγροτ. Πολιτικής


Ααλυτικά η κοινή δήλωση του Στ. Αραχωβίτη, της Ολ. Τελιγιορίδου και του Φ. Κουρεμπέ - Απάντηση στο Δελτίο Τύπου του ΥΠ.Α.Α.Τ. για τον προανθικό παγετό του 2021

Αφού το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πιάστηκε... με τη γίδα στην πλάτη, αναδιπλώθηκε ως προς τον τρόπο αλλά και το ποσό αποζημίωσης της ζημιάς στο προανθικό στάδιο (παγετός 2021).

Στην αγωνία τους να εμφανιστούν με νέες πληρωμές, ώστε να καλύψουν τον κουρνιαχτό από τις υποκλοπές, δεν μπορούσαν να περιμένουν λίγες μέρες για να διορθώσουν την σχετική κοινή υπουργική απόφαση, που οι ίδιοι εξέδωσαν και να αποζημιώσουν όλους τους πληγέντες.

Τελικά, αφού δεν κατάφεραν να πλαγιοδρομήσουν και με ανέξοδους ηρωισμούς, επέστρεψαν στη δική τους συνταγή (την υφιστάμενη ΚΥΑ) και πλήρωσαν μόνο το 60% των αγροτών που επλήγησαν και μόνο προκαταβολή ύψους 9,7 εκατ επί συνόλου 13,9 εκατ. ευρώ.

Για άλλη μια φορά το κράτος των “α(χ)ρίστων” χωρίζει τους αγρότες σε δύο ομάδες, παραπέμποντας όσους δεν πληρώνονται γενικά και αόριστα σε μια επόμενη φάση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αποδείξει ότι στέκεται στο πλευρό των αγροτών με δικαιοσύνη αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Έτσι και τώρα θα διαφυλάξει την νομιμότητα, την δικαιοσύνη, την διαφάνεια και την ισονομία μεταξύ των αγροτών.

Οι παλαιοκομματικού τύπου προεκλογικές παροχές ανήκουν και θα μείνουν στο παρελθόν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)