to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 11.05.2017

Πολιτισμός

«Άμμος στο στόμα», ένα νουάρ μυθιστόρημα από τον Ερβέ Λε Κορ

Το νέο νουαρ μυθιστόρημα του Ερβέ Λε Κορ «Άμμος στο στόμα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ, σε μετάφραση Γιάννη Καυκιά.


Το νέο νουαρ μυθιστόρημα του Ερβέ Λε Κορ «Άμμος στο στόμα», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ, σε μετάφραση Γιάννη Καυκιά.

Η υπόθεση

Αρχές της δεκαετίας του 1990. Μια επιχειρησιακή ομάδα Βάσκων αυτονομιστών ανατινάζει ένα υπό ανέγερση ξενοδοχείο στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Επεμβαίνει η χωροφυλακή και κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών ένας από τους αυτονομιστές τραυματίζεται και φυγαδεύεται στο Μπορντό από τη συντρόφισσά του Εμίλια. Εκεί τους βοηθάει ο Πιέρ, πρώην αριστεριστής και πρώην εραστής της κοπέλας, ο οποίος αποφασίζει να τους μεταφέρει στη Χώρα των Βάσκων για την περίθαλψη του τραυματία.

Αγνοούν ότι ο Άνχελ Ματάνθας, ένας ψυχοπαθής εκτελεστής πληρωμένος από τις ισπανικές υπηρεσίες, τους ακολουθεί κατά πόδας. Όσο για τους Γάλλους μπάτσους, αυτοί επινοούν ένα μακιαβελικό σχέδιο για να παγιδεύσουν τους φυγάδες...

Σε μια περιοχή κοκαλωμένη απ' το χιόνι και τον πάγο παίζεται ένα τραγικό παιχνίδι όπου η κρατική βία και η βία των αισθημάτων συνδυάζονται και οδηγούν σ' ένα εκρηκτικό φινάλε.

Ο συγγραφέας

Ο Ερβέ Λε Κορ γεννήθηκε το 1955 στο Μπορντό, όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικού μυθιστορήματος. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με το μυθιστόρημα "L'Homme aux levres de saphir" (Βραβείο Mystere των Kριτικών), ενώ το επόμενο, "Καρδιές σακατεμένες", τιμήθηκε με τρία βραβεία (Βραβείο Mystere, Μεγάλο Βραβείο Αστυνομικής Λογοτεχνίας, Βραβείο Γαλλικού Αστυνομικού Μυθιστορήματος του Nouvel Observateur). Το μυθιστόρημά του "Μετά τον πόλεμο", τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Μυθιστορήματος "Le Point". Έχει εκδώσει επίσης τα μυθιστορήματα "La Douleur des morts", "Les Effares, "Copyright", "Tango parano", "Trois de chute" και "Derniers retranchements", καθώς και 11 έως τώρα νουβέλες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)